nalikuju prehladi

Sve više oboljelih od koronavirusa u Međimurju, evo koji su simptomi

12.09.2023 u 08:38

Bionic
Reading

Raste broj oboljelih od COVID-a. U Međimurskoj županiji u srpnju su zabilježena dva slučaja zaraze, u kolovozu 63, a s dolaskom rujna i početkom nastavne godine - oboljelih je sve više

'Ako gledamo u brojkama, za sada to nije alarmantna situacija. Simptomi su za sada blagi, uglavnom nalikuju na prehladu - šmrcanje, kihanje, glavobolja, grlobolja. Neki se žale na bol u mišićima, a mali broj onih koji imaju temperaturu. Tako da se ne može razlikovati od bilo koje druge respiratorne infekcije gornjeg dišnog sustava,rekla je za HRT Marina Payerl-Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Dodala je i kako nema novih preporuka.

'I dalje su sve one mjere koje su se primjenjivale u najžešćim vremenima pandemije. Svakako bi ih trebali poštivati ljudi koji su na bilo koji način više izloženi teškim oblicima infekcije. To znači starije osobe, zatim kronični bolesnici, na bilo koji način imunokompromitirani bolesnici.

Preporučujem svakako da sami o sebi vode brigu, jer se najbolje mogu sami zaštititi. I u slučaju kad su prisiljeni ići u neke zatvorene prostore, da nose svakako osobna zaštitna sredstva, to je primjereno maska, da češće peru ruke i da izbjegavaju odlazak u velike gužve, savjetovala je doktorica Payerl-Pal.

  • +28
Epidemija koronavirusa u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL