HDZ-OVAC ZA ŽUPANA

U Međimurju koaliraju HDZ, HSLS i HDSS-a

02.04.2009 u 13:11

Bionic
Reading

Predsjednici međimurskoga županijskog HDZ-a Vladimir Ivković, HSLS-a Josip Grivec i Hrvatske demokratske seljačke stranke Ivan Martan potpisali su danas u Čakovcu koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore te istaknuli zajedničkog kandidata za župana Mladena Križaića (HDZ), trenutačno dožupana

"Ova koalicija pokriva interese svih političkih i društvenih grupacija u Međimurju i već sada najavljujem pobjedu na izborima", kazao je Ivković prigodom potpisivanja sporazuma.

Josip Grivec rekao je kako se HSLS uvijek više brinuo o interesu Međimurja, a manje o stranačkim interesima i interesima pojedinaca te je prepoznao HDZ i HDSS kao koalicijske partnere i Križaića kao najboljega kandidata.

Ivan Martan, izrazivši zadovoljstvo potpisanim koalicijskim sporazumom, ocijenio je da je ova koalicija dobitna kombinacija za međimurske građane.

Kandidat za župana Mladen Križaić istaknuo je kako će njegov rad, kao budućeg župana, biti samo nastavak aktivnosti koje je provodio kao dožupan za opće dobro Međimurske županije.

Dražen Blažek iz HSLS-a kandidiran je za zamjenika župana, a mjesto drugog dožupana još je otvoreno.

"Drugo mjesto čuva se za potencijalne političke partnere koji se još mogu pridružiti koaliciji. Ako se to ne dogodi, mjesto pripada HDZ-u", objasnio je Ivković, ali nije naveo koji su to mogući partneri.

Stranke su se dogovorile i o zajedničkoj listi za Županijsku skupštinu, čiji je nositelj Križaić, a dužnost predsjednika Skupštine, ako ta koalicija pobijedi, obnašat će član HSLS-a.