DESOROŠIZACIJA

U Makedoniji krenuli u rat protiv Georgea Sorosa

18.01.2017 u 19:40

Bionic
Reading

U Skoplju je jučer osnovan građanski pokret naziva 'Stop operaciji Soros', koji bi, kako je najavljeno, trebao doprinijeti procesu 'desorošizacije', na što je krajem prosinca pozvao bivši premijer i mandatar Nikola Gruevski

Osnivači ovog pokreta, prenosi Tanjug, tvrde da je u posljednjih nekoliko godina, a posebice u posljednje dvije godine 'makedonski narod pod utjecajem zaklade bio svjedokom rušenja državnih institucija i oduzimanja suvereniteta građanima'.

'Pozivamo sve slobodoumne i pravdoljubive građane, bez obzira na nacionalnost, vjeru, spol ili politička uvjerenja, ali s jasno definiranim demokratskim vrijednostima, da nam se pridruže u borbi protiv jednoumlja u civilnom društvu koje je organizirao i koje vodi George Soros', naveli su osnivači.

Pokret 'Stop operaciji Soros' dodaje kako će svoj rad započeti otvaranjem pitanja na koji način funkcionira Soroseva zaklada u Makedoniji.

Inače, prije dva dana makedonska zajednica iz New Yorka i New Jerseya održala je prosvjed protiv Sorosa ispred poslovne zgrade novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, tražeći od njega da ih zaštiti od tog multimilijardera mađarskog porijekla.

Podsjetimo, prošlog tjedna i mađarski dopremijer Szilard Nemeth najavio je ukidanje tamošnje nevladine organizacije povezane s milijarderom Georgeom Sorosem, a na njega se nedugo zatim nadovezao i makedonski ministar vanjskih poslova Nikola Popovski.