'Ne Borisu, da Europi'

U Londonu prosvjedi proeuropski orijentiranih Britanaca, Johnsonu poslali jasnu poruku

20.07.2019 u 18:31

Bionic
Reading

Proeuropski orijentirani prosvjednici izašli su u subotu na londonske ulice noseći golemu lutku na napuhavanje koja predstavlja Borisa Johnsona, a prije objave vladajuće konzervativne stranke o tomu tko će na premijerskoj dužnosti naslijediti Theresu May

Prosvjedi protiv brexita održani su pod sloganom "Ne Borisu, da Europi", a organizirala ih je proeuropska organizacija "March for Change".

"Boris Balon možda vam se čini zabavnim, no nosi ozbiljnu poruku", rekao je jedan od organizatora prosvjeda Tom Brufatto.

Organizatori su lutki odjenuli majicu s otiskom popularnog londonskog autobusa na kojemu piše "350 milijuna funta", a odnosi se na obećanje koje je Johnson dao za vrijeme kampanje i prije referenduma o brexitu.

Tada je tvrdio da će Ujedinjeno Kraljevstvo izlaskom iz Europske unije tjedno uštedjeti 350 milijuna funta, što je novac koji bi se mogao uložiti u britanski sustav zdravstvene skrbi.

Nakon održavanja referenduma, Johnson je zanijekao da je to kazao.

Vladajuća konzervativna stranka u utorak će objaviti rezultate drugoga kruga izbora.

  • +10
Prosvjed protiv Brexita u Londonu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Johnson, gorljivi zagovornik brexita i najizgledniji budući premijer, koji je u utrci za tu dužnost u prednosti pred ministrom vanjskih poslova Jeremyjem Huntom, obećao je da će, bez obzira na to uspije li dogovor ili ne, 'povući' Veliku Britaniju iz EU-a do 31. listopada, što je novi datum dogovoren između Londona i Bruxellesa nakon što su prvi rokovi propali.

  • +18
Boris Johnson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia