istraga traje

U Ljekarnama grada Zagreba iz prodaje povukli sporne COVID testove

30.04.2023 u 12:54

Bionic
Reading

Nakon što je glavni ravnatelj policije Nikola Milina jučer potvrdio da se već neko vrijeme provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnji u krivotvorenje COVID testova, zbog čega je pod istragom Filip Mihalić, već optuženi za krivotvorenje novca i sin bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, u javnost izlaze i novi podaci. U Ljekarnama grada Zagreba iz prodaje su povukli sporne testove.

'U petak 28.04.,preostalo je 3600 komada u našim ljekarnama. Stopirali smo ih u testiranju i prodaji. Stavili smo ih u karantenu dok ne dokažemo jesu li ispravni ili ne', rekla je za HRT Kristina Matanić, mag. pharm., Gradska ljekarna Zagreb.

'Ono što treba reći za građane koji su koristili te testove, da dobavljač o kojem govorimo je distribuirao u tom vremenu na sva prodajna mjesta i mjesta gdje su se provodila testiranja, ali prema najnovijim informacijama iz veledrogerija i ljekarna, ljekarne u novije vrijeme naručuju isti taj test od drugog dobavljača, tako da je i dalje u prometu i imaju sve certifikate koji govore da je test validni i može se koristiti', naglasila je Ana Soldo, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je u subotu za HTV da se već neko vrijeme provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u krivotvorenje covid testova te da se u istragu uključio i Interpol

Prema informacijama koje su se neslužbeno pojavile u javnosti, pod istragom je Filip Mihalić, raniji optuženik za krivotvorenje novca i sin bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Anđelka Mihalića.

Istraga bi trebala otkriti i je li dio krivotvorenih testova (uvezenih iz Turske), završio u robnim zalihama.