STANJE NA CESTAMA

U Lici kiša i snijeg, u Gorskom kotaru magla

02.04.2013 u 07:10

Bionic
Reading

U Lici pada kiša, mjestimice povremeno i snijeg, dok u Gorskom kotaru magla smanjuje vidljivost, posebice na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Vrbovsko i Vrata, izvijestio je noćas HAK.

Kolnici su mokri ili vlažni te skliski, kao i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog poplave za sav je promet zatvorena dionica državne cete D36 Popovača-Sisak. Obilasci za osobna vozila su pravcem Popovača-Gušće-Prelošćica-Sisak ili Popovača-Ivanić Grad-Lijeva Martinska Ves-Sisak, a za teretna Popovača-Novska-Jasenovac-Hrvatska Dubica-Sisak.

Zbog bure je dionicom Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D8) zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog poplava, zatvorene su ceste D36 na dionicama Popovača-Sisak, Pisarovina-Jamnička Kiselica, Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko i u mjestu Koritinja. Također su zatvorene ŽC2076 Slokovec-Mali Bukovec, ŽC3121 Hrastelnica-Palanjek, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica, ŽC2085 Ivanec-Jerovec, ŽC2084 Kaniža-Jerovec, ŽC3085 Stara Plošćica-Ivanska, ŽC3282 Orlovac-Dražica, ŽC2231 Draganec-Farkaševac, ŽC5130 Zalužnica-Doljani, ŽC3253 Košutarica-Mlaka, te LC 59113 u mjestu Smokrić i 25005 Virje Otok-Virje Križevljansko.

Zbog odrona u Šaši za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D74 Šaša-Bednja. Obilazak je Šaša-Vrbno-Macelj-Bednja i obratno. U Zagrebu na Aleji Bologne od križanja sa Alejom Seljačke bune do čvora Jarek zbog radova na sanaciji klizišta zatvoren je kolnik u smjeru zapada (Zaprešića), a vozi se dvosmjerno istočnim kolnikom. Zbog klizišta je zabranjen promet za vozila iznad 20 tona na državnoj cesti D203 Brod na Kupi- Delnice.

Tijekom dana vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Zbog najavljenog slabog snijega na cestama kroz gorska područja i ponegdje u nizinama unutrašnjosti, osobito zapadnog dijela zemlje, moguć je usporen promet pa se vozači upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog niskih temperatura tijekom noći i jutra moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Duž Jadranske (D8) i Ličke magistrale (D1), kao i na cestama kroz gorja, učestali su odroni.

Jaka, na udare i olujna bura na sjevernom Jadranu mogla bi stvarati poteškoće u prometu na Jadranskoj magistrali (D8) a poteškoće su moguće i u trajektnom i katamaranskom prometu.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom mogući su zastoji u prometu teretnih vozila.