OTMICA RADI OTKUPNINE

U Libiji otet državljanin Srbije

26.04.2016 u 16:00

Bionic
Reading

U Libiji je otet tridesetšestogodišnji državljanin Srbije, zaposlenik njemačke tvrtke za održavanje naftnih postrojenja, potvrdilo je danas srbijansko ministarstvo vanjskih poslova Radio-televiziji Srbije

Prema saznanjima beogradskih medija, Miroslav Tomić iz okoline Malog Zvornika u zapadnoj Srbiji otet je u subotu na naftnim poljima 1200 kilometara od Tripolija

Kako je potvrđeno RTS-u u ministarstvu vanjskih poslova, u tijeku su stalni kontakti s libijskim vlastima, a poduzima se sve što je moguće kako bi situacija što prije bila riješena te državljanin Srbije oslobođen.

List Večernje novosti navodi da je Tomić otet tijekom ophodnje naftne bušotine Mesina oilfield, u vlasništvu Arabian gold oil company, a zbog činjenice da se bušotina ne nalazi u zoni sukoba pretpostavlja se da su otmičari pripadnici lokalne kriminalne skupine koje će vjerojatno tražiti otkupninu.

Tomić živi u Libiji posljednjih 20 godina i zaposlen je u njemačkoj tvrtki Ferrostaal koja održava naftna postrojenja.

Večernje novosti pišu da je Tomić do prije tri tjedna bio u Srbiji, a u srpnju je planirao doći ponovno kako bi sa suprugom i dvoje maloljetne djece otišao na godišnji odmor.

U libijskom gradu Sabrati u studenome prošle godine oteto je dvoje djelatnika veleposlanstva Srbije u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić. Ubijeni su 19. veljače u zračnom napadu američkih snaga na uporište Islamske države u kojem su bili zatočeni.