DESET GODINA PAUZE

U 'kockicama' pobjeđujemo samo - Talijane

14.06.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija danas protiv Italije već može izboriti četvrtfinale Eura, a osim ugodne tradicije protiv Talijana, u prilog joj ide još jedan detalj vezan uz dresove

Hrvatska će večeras u Poznanju istrčati u svojim prepoznatljivim bijelim i crvenim kvadratićima. Po tome nas prepoznaje cijeli svijet, ali na velikim natjecanjima zapravo prilično rijetko igramo u svojoj prvoj kombinaciji. Zadnji puta protiv Australije na SP-u 2006.

Sve tri pobjede u skupini austrijskog Eura igrali smo u plavom dresu, kao i nedavni dvoboj protiv Iraca, a na dva velika natjecanja prije toga nismo ostvarili nijednu pobjedu. Ako ćemo tražiti zadnju pobjedu u 'kockicama' na velikom natjecanju, vremeplov će nas vratiti u Ibaraki i 2002. godinu kada smo u drugom kolu SP-a golovima Olića i Rapaića sa 2:1 svladali upravo Italiju.

Za podsjetnik, protiv Italije smo igrali pet puta i četverostruki prvak svijeta još nema pobjedu. dapače, i remije su izborili samo u Hrvatskoj. Osim Ibarakija, Hrvatska je slavila i u Palermu (2:1) te Livornu (2:1), a remiji su upisani u Splitu (1:1) i Zagrebu (0:0).

Ugodna sjećanja iz Japana od prije deset godina