PRESICA STOŽERA

U KBC Split umrle dvije osobe, u županiji 10 novooboljelih

20.04.2020 u 12:23

Bionic
Reading

U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split u nedjelju su umrle dvije osobe starije životne dobi, žena 1933. godište, korisnica Domu u Vukovarskoj i muškarac 1935. godište, koje su uz bili kronični bolesnici, priopćio je u ponedjeljak Županijski stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 142 novoobrađena testa još je 10 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita četiri, Makarske i Solina po dva te Dicma i Muća po jedan.

Među novooboljelim osobama dvoje je zdravstvenih djelatnika; privatni fizioterapeut i medicinska sestra iz Doma u Vukovarskoj koja je bila u samoizolaciji i nije imala kontakt ni s korisnicima ni s djelatnicima doma.

Među novooboljelim osobama sedam osoba je iz samoizolacije, navodi se u priopćenju stožera.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 72 osobe su izliječene, a 97 osoba je hospitalizirano. U KBC Split sedam je osoba na respiratoru: pet iz Splitsko-dalmatinske županije i dvije iz Šibensko-kninske županije.

  • +9
Split: Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović stigao u Dom za starije i nemoćne Izvor: Cropix / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 93 zdravstvena djelatnika su u samoizolaciji. U hotelu Zagreb na Duilovu 13 je osoba u karanteni. Trenutačno je na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 419 osoba zaraženo koronavirusom, stoji u priopćenju.