NE NAPUŠTA IH NADA

U Ferdeljijevom stožeru još vjeruju u drugi krug

19.05.2013 u 20:59

Bionic
Reading

Iako su izlazne ankete pokazale da u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba idu Milan Bandić i Rajko Ostojić, u stožeru Vladimira Ferdeljija i koalicije HSLS – HSS – Zelena lista – Demokratska stranka umirovljenika još uvijek vlada optimizam. 'Izlazne ankete mogu i pogriješiti, a rezultat izbora za Gradsku skupštinu nije obeshrabrujući', ocijenio je HSS-ovac Nenad Matić

Po izlaznim anketama, koje su TV-kuće objavile odmah iza 19 sati, Vladimir Ferdelji ne ide u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba. Građani su nakon izlaska s birališta anketarima potvrdili kako su glasali, pa je 16 posto anketiranih svoj glas dalo Ferdeljiju.

Iako niti kandidat za gradonačelnika Vladimir Ferdelji, niti lider HSLS-a Darinko Kosor nisu među prvima došli u koalicijski stožer na Zrinjevcu, među članovima i simpatizerima koalicije još uvijek vlada optimizam.
'Nije obeshrabrujuće, jer smo realni. Ankete mogu i pogriješiti i uvijek se treba nadati. Vjerujem da će rad na terenu i izlazak ljudi na birališta ipak uroditi plodom', ocijenio je Nenad Matić iz HSS-a uz napomenu kako lista za Skupštinu 'jako dobro stoji'.

Ohrabrenje im ulijeva i podatak da je, po izlaznim anketama, koalicija HSLS – HSS – Zelena lista – DSU osvojila 10-ak posto glasova na izborima za Skupštinu grada Zagreba, pa su izračunali kako im to jamči najmanje sedam zastupničkih mjesta. Ako se to i ostvari, bit će to isti broj zastupnika koliko su i do sada imali u Skupštini – u Klubu zastupnika imali su upravo sedmoricu predstavnika.
Nositelj liste Vladimir Ferdelji, pozdravljen pljeskom okupljenih, pojavio se u stožeru oko 20,45 sati.

Ferdelji je obećao dati izjavu tek kad DIP objavi prve i neslužbene rezultate lokalnih izbora.