nastavak suradnje

U Europskoj investicijskoj banci zainteresirani za Projekt Slavonija

06.03.2018 u 16:30

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u utorak je na sastanku s potpredsjednikom Europske investicijske banke (EIB) Darijom Scannapiecom izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Hrvatske i EIB-a, a dogovoren je i nastavak suradnje u području prometa, turizma, energetike, zdravstva i poljoprivrede, priopćeno je iz Vlade

Plenković je izrazio zadovoljstvo suradnjom Hrvatske i EIB-a, koja se najbolje očituje kroz 6,1 milijardu eura odobrenih projekata, navodi se u priopćenju.

Prema pokazateljima iz EIB-a, ukupna podrška predstavlja 1,2 posto BDP-a, što Hrvatsku stavlja na treću poziciju među zemljama članicama Europske unije, kazao je potpredsjednik EIB-a Scannapieco.

Dodao je da je EIB prošle godine u Hrvatskoj odobrio projekte u ukupnoj vrijednosti 590 milijuna eura. Pohvalio je kvalitetno pripremljene projekte za sufinanciranje putem EIB-a, kaže se u priopćenju.

Razgovarali su i o nastavku suradnje Vlade RH i EIB-a na brojnim projektima važnim za ravnomjeran regionalni razvoj. Pritom je potpredsjednik EIB-a iskazao veliki interes za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, odnosno za način na koji se EIB može uključiti u ovaj projekt.

Dogovoren je nastavak suradnje u području prometa, turizma, energetike, zdravstva i poljoprivrede, ističe se u priopćenju.

Uz predsjednika Vlade, na sastanku u Banskim dvorima bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar turizma Gari Cappelli.