osigurano 20 milijuna eura

Sižu povoljni krediti za poduzetnike HPB-a i EIB-a

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 05.12.2017 10:51
  • Objavljeno 05.12.2017 u 10:51
Predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić i potpredsjednik EIB-a Dario Scannapieco

Predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić i potpredsjednik EIB-a Dario Scannapieco

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: licencirane fotografije

Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska poštanska banka (HPB) potpisale su u utorak sporazum o dugoročnom kreditu od 20 milijuna eura namijenjenom financiranju poduzetničkih projekata, izvijestili su iz HPB-a

Kreditna linija je namijenjena malim i srednjim poduzećima - tvrtkama koje imaju do 250 zaposlenih kao i srednje kapitaliziranim poduzećima s 250 do 3.000 zaposlenih. Krediti su predviđeni za financiranje investicija i trajnih obrtnih sredstava s razdobljem otplate do 10 godina i počekom od tri godine.

Sporazum su potpisali potpredsjednik EIB-a Dario Scannapieco i predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić.

"Drago nam je da se naše poslovanje u Hrvatskoj nastavlja širiti i da se povećava broj institucija s kojima surađujemo. Partnerstvo EIB-a s bankama u Hrvatskoj i suradnja koju započinjemo s HPB-om omogućava dugoročnu financijsku podršku hrvatskim kompanijama i provedbu njihovih projekata što je naš zajednički interes", istaknuo je Scannapieco.

Riječ je o prvom EIB-ovom kreditu HPB-u, čime ta europska institucija povećava broj partnera u Hrvatskoj, a HPB-u omogućava nastavak povećanja kreditnih aktivnosti uz zadržavanje povoljnih uvjeta za poduzetnike, navodi se u priopćenju.

"Kreditna linija koju potpisujemo s EIB-om početak je suradnje kojoj je svrha omogućiti uspješniji razvoj poduzetništva u Hrvatskoj uz povoljno financiranje za naše klijente te vjerujem da ćemo je nastaviti", izjavio je Vuić, najavivši da će 2018. biti za banku godina ulaganja u poduzetništvo.  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!