OSAM NESTALIH

U eksploziji u petrokemijskoj tvornici u Meksiku 24 mrtvih

22.04.2016 u 08:47

Bionic
Reading

Najnoviji podaci o žrtvama spektakularne eksplozije u petrokemijskom kompleksu u državi Veracruz na istoku Meksika, koja se dogodila u srijedu, govore o 24 mrtvih i osam nestalih, nakon što su spasioci uspjeli prodrijeti unutar postrojenja, objavila je meksička naftna tvrtka Pemex u četvrtak navečer, prenose u petak agencije

Nakon eksplozije u srijedu, 'potvrđeno je 24 smrtnih slučajeva', izjavio je na konferenciji za tisak glavni direktor Pemexa, suvlasnik tvornice, Jose Antonio Gonzalez Anaya, ističući da je broj nestalih pao s 18 na osam.

Oko 300 osoba okupilo se ispred tvornice tijekom dana u očekivanju novosti o svojim bližnjima, rastrgani između ljutnje i zabrinutosti.

Vojska je stvorila pojas sigurnosti oko tvornice dok je jaki miris kemijskih proizvoda ispunio atmosferu primoravši neke civile i vojnike na nošenje maski.

Predsjednik Enrique Pena Nieto došao je na lice mjesta tijekom popodneva te ustanovio razmjer štete nakon što je izrazio sućut obiteljima.

Eksplozija se dogodila kasno navečer u srijedu u postrojenju tvornice Petroquimica Mexicana de Vinilo, udruženoj s Pemexom i Mexichemom, u Coatzacoalcosu, blizu Meksičkog zaljeva.

Stotinjak zaposlenih u tvornici evakuirano je kao i nekoliko škola i ureda u susjednim općinama.

Guverner Veracruza Javier Duarte, koji je došao na lice mjesta, kazao je da se 'ta vrlo jaka eksplozija' čula 10 kilometara uokrug.