radnici hidroelektrane

U eksploziji u pakistanskom autobusu osam žrtava, među njima šest Kineza

14.07.2021 u 09:25

Bionic
Reading

Najmanje osmero ljudi, među njima je najmanje šest kineskih državljana i pakistanski vojnik, poginuli su u petak u eksploziji čiji je cilj bio autobus u udaljenoj regiji sjevernog Pakistana, reklo je više izvora za Reuters

Zasad se ne zna je li eksplozija bila rezultat eksplozivne naprave na cesti ili je bila sakrivena u autobusu.

"Autobus je nakon eksplozije pao u duboku jarugu te je pretrpio teške gubitke. Kineski inženjer i vojnik vode se kao nestali.

Pokrenuta je spasilačka operacija i cjelokupna vladina mašinerija mobilizirana je da se ozlijeđeni spase zračnom hitnom pomoći", rekao je vladin dužnosnik za Reuters želeći ostati anoniman.

Poginulo je šest kineskih državljana, pripadnik paravojnih snaga i jedan lokalni stanovnik, rekao je dužnosnik i dodao da je još nekoliko ljudi ozlijeđeno. 

Viši administrativni dužnosnik regije Hazara rekao je da se u autobusu vozilo 30 kineskih inženjera do brane Dasu u Gornjem Kohistanu.

Projekt hidroelektrane Dasu dio je Kinesko-pakistanskog ekonomskog koridora (CPEC) plana ulaganja vrijednog 65 milijardi američkih dolara prema pekinškoj inicijativi Pojas i put čiji je cilj povezivanje zapadne Kine s morskom lukom Gvadar na jugu Pakistana.

Kineski inženjeri zajedno s pakistanskim građevinskim radnicima već nekoliko godina rade na projektu hidroelektrane Dasu i nekoliko drugih u regiji u kojoj se dogodila eksplozija.