PODRŠKA MANJINI

U duhu adventa: Jeftinije ulaznice za LGBT posjetitelje koncerta u Tvornici

06.12.2017 u 08:53

Bionic
Reading

Tvrtka Premium Events poklanja svim članovima LGBT zajednice koji su povezani institutom životnog partnerstva popust od 30 kuna na ulaznicu za koncert islandskog benda GusGus, koji će se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture u srijedu 6. prosinca. I ne samo njima, jer kupci ulaznica s popustom preko Eventima neće biti upitani za bilo kakvu potvrdu

U priopćenju na svojoj stranici na Facebooku, Premium Events poručuje da svim članovima istospolnih zajednica, kao neravnopravnoj i slabijoj manjini kojoj u Hrvatskoj nisu poštovana Ustavom zajamčena ljudska prava o jednakosti pred zakonom, osigurava kartu po cijeni od 149 kuna u odnosu na redovnu cijenu od 179 kuna. Premium Events službeni je partner za Hrvatsku inicijative Art for Amnesty u obilježavanju 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima.

'U skladu s duhom adventa i mjeseca darivanja i milosrđa te prije svega kršćanskih blagdana i kršćanskog načina djelovanja, svim članovima LGBT zajednice koji su povezani institutom zajedničkog partnerstva a ne brakom, što im je nažalost onemogućeno, mišljenja smo, isključivo spinovskim referendumom i klasičnom zamjenom teza održanom 1. prosinca 2013. te plasiranjem istog spina predobrom i politikom te teškim životom izmorenom hrvatskom narodu, od strane upitne udruge 'U ime obitelji' i nepoznate nam gospođe Željke Markić... tvrtka Premium Events poklanja po 30 kuna popusta na svaku ulaznicu za koncert umjetničke skupine, electro senzacije s Islanda GusGusLive 6. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture', poručuju iz Premium Eventsa. 

Potom citiraju čl. 14. Ustava, prema kojemu 'svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki'.

Iz tvrtke Premium Events konstatiraju da su pripadnici LGBT zajednice neravnopravni članovi hrvatskog društva i podsjećaju na izjavu 'najvišeg crkvenog poglavara, uvaženog Svetog Oca, gospodina Pape Franje o milosrđu, opraštanju i darivanju'.

Papa Franjo o homoseksualcima Autor: Catholic News Service

U lipnju 2016., u zrakoplovu na povratku iz Armenije, papa Franjo ustvrdio je kako katolički nauk uči da homoseksualci 'ne smiju biti diskriminirani, već poštovani'. 'Osoba koja živi u takvim uvjetima, ima dobru volju, traži Boga, pa tko smo mi da joj sudimo', kazao je papa, dodajući da bi se kršćani trebali ispričati i zamoliti oprost, između ostalih, i od homoseksualaca.

U Premium Eventsu toplo se nadaju da će ostali kupci razumjeti njihove motive i podržati akciju 'kao pomoć neravnopravnima i najranjivijima u mjesecu milosrđa, ljubavi i poniznosti'. Napominju da ulaznice može kupiti svatko tko se pronađe u opisu i da nitko neće biti upitan za bilo kakvu potvrdu - jer se radi o vlastitoj savjesti i osnovnom pravu na privatnost - na svim službenim mjestima Eventima.

Iz Zagreb Pridea za tportal ovim povodom poručuju da pozdravljaju svaku inicijativu koja ​po​tiče stvaranje ​pozitivne društvene promjene​ te ​boljeg i pravednijeg društva za sve njegove članice i članove.​

'​Smatramo ​da​ je ​iznimno ​važno širiti svijest o neravnopravnom položaju LGBTIQ osoba, pa makar i ovakvim simboličnim popustom na cijenu ulaznice. Također, bilo bi nam drago kad bi postojalo još više projekata koji nastoje ostvariti povezanost, uzajamnu suradnju ili podršku, ​osobito u uvjetima opresije​ ili nekog ​drugog oblika nasilja i društvene nepravde, što je trenutno realnost s kojom se svakodnevno suočavaju LGBTIQ osobe​, ali i ​mnoge druge skupine hrvatskog društva', zaključuju u Zagreb Prideu.

  • +61
Povorka ponosa Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL