OČEVID JOŠ U TIJEKU

Obiteljska tragedija u Dubrovniku: Troje mrtvih, jedna osoba bori se za život

29.01.2019 u 08:59

Bionic
Reading

PU dubrovačka javlja kako su u stanu u centru Dubrovnika pronađena tri beživotna tijela, a jedna je osoba ranjena i prevezena u bolnicu

Kako javlja policija, jutros, 29. siječnja, oko 7 sati, nakon zaprimljene dojave, u stanu u ulici Prijeko, na području stare gradske jezgre u Dubrovniku, zatečena su tri beživotna tijela i jedna ranjena osoba, koja je prevezena u dubrovačku bolnicu. U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika.

'Radi se o dvije muške osobe u dobi od 64 i 77 godina, te jedna ženska osoba u dobi od 53 godine. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem. Ranjena osoba je 74-godišnja žena', priopćila je policija.

  • +7
Ubojstvo u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci PLazibat / CROPIX

Kako javlja Dubrovački vjesnik, navodno je riječ o obitelji jednog dubrovačkog pomorca (1956. godište) koji je iz još neutvrđenih razloga ubio suprugu, njenog oca te ozlijedio ženinu majku, a potom izvršio samoubojstvo.

Najstarija ubijena osoba, odnosno punac imao je 75 godina dok je supruga imala 53 godine.

Dvostruki ubojica i samoubojica, za kojega policija pretpostavlja da je u utorak rano ujutro u Dubrovniku iz vatrenog oružja ubio svoju suprugu i punca te ranio punicu, a potom presudio i sam sebi, nije od ranije poznat dubrovačkoj policiji, kojoj nisu prijavljene njegove prijetnje niti ga je evidentirala kao osobu sklonu takvim nedjelima.

Kako piše Dubrovački dnevnik, Ivo Banović, dubrovački pomorac uletio je u stan te prvo ranio 74-godišnju punicu koja je pred njim pobjegla i zaključala se u sobu odakle je pozvala policiju. Potom je išao za puncom te ga usmrtio, a zatim je usmrtio i suprugu u stubištu, koja je trčala van stana dozivajući pomoć. Nakon dva gnjusna ubojstva potom je presudio i sebi, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno pokraj supruge Lidije B.

Ivo Banović umirovljeni je pomorac koji je od 1977. godine plovio na brodovima dubrovačke Atlantske plovidbe, a 2003. je unaprijeđen u zvanje zapovjednika broda. Zapovijedao je na više brodova te pomorske kompanije sve do 2009. godine kada prestaje ploviti te se zapošljava u istoj tvrtki kao šef kadrovskog odsjeka.

Na tom radnom mjestu se ne zadržava dugo. Zbog nagle naravi ga se Uprava Atlantske plovidbe 'rješava' na način da ukidaju to radno mjesto te se Banović vraća prisilno na brod Atlantske plovidbe te potom odrađuje i dva ugovora za jednu stranu japansku kompaniju odakle se umirovio.

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic
Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic