dva dana prije šutnje

U četvrtak nova runda: I službeno potvrđeno da će se Milanović i Grabar Kitarović sučeliti na HTV-u

31.12.2019 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon sinoćnje debate na RTL-u, u kojoj su se susreli Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović, njihovo sučeljavanje uoči drugog kruga predsjedničkih izbora gledat ćemo i na HTV-u.

Predsjednica će se u četvrtak pojaviti na debati na HTV-u, doznaje N1.

Vrijeme i plan debate još nisu objavljeni, no nakon sinoćnje debate i ta će, očekuje se, biti vrlo žustra.

U utorak poslijepodne tu su informaciju i službeno potvrdili s HRT-a.

'Nakon prvog kruga predsjedničkih izbora, u utrci za Pantovčak preostalo je dvoje kandidata - Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović. Stoga u četvrtak, 2. siječnja 2020. u 20:05, uživo na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1), pratite njihovo sučeljavanje', piše u priopćenju HRT-a.

Navode i kako će voditelji sučeljavanja biti Zrinka Grancarić i Mislav Togonal, a urednici Ana Jelinić, Branko Nađvinski i Katarina Periša Čakarun.

Podsjetimo, debata na RTL-u, osim po žestokoj raspravi, bit će upamćena i po pokušaju predsjedničine savjetnice da prekine debatu, iako sinoć, kad su voditelji kandidatima rekli da to traži 'jedan od stožera' nije bilo jasno koji je to stožer.

Danas je tu situaciju objasnio RTL.

'Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se 'zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi', priopćeno je.