A 19 MU JE GODINA TEK

U četiri krađe oštetio vlasnike za 55 tisuća kuna

10.02.2012 u 18:25

Bionic
Reading

Iako ima samo 19 godina, mladića s područja Tinjana osnovano se sumnjiči za četiri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe. Naime, mladog Tinjanca se osnovano sumnjiči da je provalio u dvije vikend kuće i jednu stolarsku radnju te da je u dva navrata otuđio oko 300 litara dizel goriva. Prilikom provala i krađa, vlasnike je oštetio za oko 55 tisuća kuna

Kako je utvrđeno istragom, mladić je početkom veljače prošle godine, razbivši staklo na balkonskim vratima, iz vikend kuće u mjestu Ladavci ukrao lovačku pušku marke Crvena zastava i više komada patrona, oštetivši time 76-godišnjeg vlasnika za oko dvije tisuće kuna. Sljedeću provalu 19-godišnjak je počinio sredinom svibnja prošle godine, kada je prikladnim predmetom prerezao lokot na vratima stolarske radnje u mjestu Srbinjak gdje je ukrao više komada različitih građevinskih alata, čime je 37-godišnju vlasnicu oštetio za oko 15 tisuća kuna.

'Provalnički pohod mladi Tinjanac nastavio je u kolovozu, ukravši iz vikendice u mjestu Mohori novac i više komada zlatnog nakita, čime je pak 61-godišnju državljanku Austrije oštetio za oko 35 tisuća kuna. Ovu tešku krađu mladić je počinio tako da se popeo na prozor, na visini od oko tri metra. Ukradeni novac je potrošio za osobne potrebe, dok je nakit bacio u jednu jamu na području Pazinštine.

Također, krajem studenog počinio je novu krađu. Na farmi u mjestu Jakovci je iz nezaključane prostorije otuđio oko 100 litara dizel goriva, oštetivši 70-godišnjeg vlasnika za oko 600 kuna. Posljednje kazneno djelo mladić je počinio također u Jakovcima, i to tijekom noći sa utorka na srijedu. Nakon što je prikladnim predmetom nasilno otvorio rezervoar teretnog vozila marke DAF 75 CF, varaždinskih registarskih oznaka, 19-godišnjak je otuđio oko 200 litara dizel goriva, oštetivši time tvrtku iz Varaždina za oko dvije tisuće kuna.