istraživanje u zagrebu

U 26 posto osnovnih i 27 posto srednjih škola nema interesa za građanski odgoj

03.02.2021 u 23:07

Bionic
Reading

U 26 posto zagrebačkih osnovnih škola te u 27 posto srednjih nema zainteresiranih učenika za sudjelovanje u aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje, pokazuje istraživanje Gradskog ureda za obrazovanje u sklopu Izvješća o aktivnostima Grada Zagreba koje je prihvatila Skupština.

Točnije, od ukupno 111 osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zagreb u njih 29 nema zainteresiranih učenika za sudjelovanjem u aktivnosti "Građanski odgoj i obrazovanje". Od 56 srednjih škola kojima je osnivač Grad Zagreb, u njih 15 nema zainteresiranih za tu aktivnost, pokazuje anketa koju je Gradski ured za obrazovanje proveo lani u studenom i prosincu.

Rezultati ankete objavljeni su u Izvješću o provedenim mjerama odnosno aktivnostima Grada Zagreba temeljem Zaključka o uvođenju izvannastavne aktivnosti "Građanski odgoj i obrazovanje" u sve zainteresirane osnovne i srednje škole.

U 30 posto osnovnih te 27 posto srednjih škola nema zainteresiranih nastavnika 

Interes za sudjelovanje u izvannastavnoj aktivnosti "Građanski odgoj i obrazovanje" iskazalo je ukupno 3442 učenika osnovnih škola, u prosjeku 31 učenik po školi.

Od 3442 zainteresirana učenika, njih 197 (šest posto) već sad sudjeluje u izvannastavnoj aktivnosti "Građanski odgoj i obrazovanje". U deset škola (devet posto) se već provodi kao zasebna aktivnosti.

U 33 škole (30 posto) nema zainteresiranih nastavnika za provođenje aktivnosti "Građanski odgoj i obrazovanje", od toga u sedam škola u kojima ima zainteresiranih učenika.

Vezano za srednje škole, anketa pokazuje da je interes za sudjelovanje u izvannastavnoj aktivnosti "Građanski odgoj i obrazovanje" iskazalo ukupno 1910 učenika srednjih škola, u prosjeku 34 učenika po školi.

Od 1910 zainteresiranih učenika, njih 257 (13 posto) već sad sudjeluje u izvannastavnoj aktivnosti "Građanski odgoj i obrazovanje". U 11 srednjih škola (20 posto) se već provodi kao zasebna aktivnost.

U 15 srednjih škola (27 posto) nema zainteresiranih nastavnika, od toga u četiri škole u kojima ima zainteresiranih učenika.

Zastupnici su u srijedu na skupštinskoj sjednici prihvatili imenovanje Nikše Lalina za ravnatelja Centra za likovni odgoj Grada Zagreba. 

Janja Sesar imenovana je ravnateljicom Pogona - Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, a Višnja Cej ravnateljicom Knjižnica grada Zagreba.

Damir Lončar imenovan je za v.d. ravnateljem Zagrebačkoga gradskog kazališta "Komedija".

Na sjednici nije prošao prijedlog zaključka Kluba nezavisnih zastupnika o moratoriju na prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Zagreba - kompleks Paromlin, kompleks Gredelj i kompleks Zagrepčanka.

Zastupnici su večeras iscrpili opsežan dnevni red od 47 točaka te zaključili dvodnevni rad 39. sjednice.