javila se nada

Tvrtka Bourbon potvrdila supruzi nestalog hrvatskog kapetana da potraga kreće u smjeru ispaljenih raketa

08.10.2019 u 18:20

Bionic
Reading

Kompanija Bourbon potvrdila je Marijani Miškić, supruzi nestalog hrvatskog kapetana Dine Miškića da su signalne rakete uočene u noći s nedjelje na ponedjeljak na području potrage za nestalih sedam članova posade potonulog Bourbon Rhodea

'Čekamo informaciju i molimo Boga da će ih naći. Kompanija je nazvala Marijanu i potvrdila im da potraga ide upravo u smjeru lokacije ispaljenih raketa. Koliko znamo, angažiralo se više zemalja u potragu i ludo smo sigurni da je to – to' ispričala je za Morski HR Đurđa Vrljević Šarić u ime ekipe koja se organizirala za pomoć obitelji nestale posade.

Tegljač Alp Striker, zajedno s brodovima Federal Kibuneom i Prime Aceom u formaciji češlja Atlantik na području za koje vjeruju da se nalazi kapetan Dino Miškić. Snimke s Marine Traffica od 9 i 14 sati po našem vremenu pokazuju kako su raspoređeni brodovi koji ispituju iz kojeg smjera su ispaljene signalne rakete koje su podigle nade i moral cijele Hrvatske, pišu 24sata.

Čuli smo za dobre vijesti, za dvije signalne rakete. Osjećam se malo bolje. Daj Bože da ih nađu žive!, rekao nam je Mario Miškić, otac šibenskog kapetana Dina nestalog na Atlantiku.

Sretan je zbog novih, prvih konkretnih pozitivnih vijesti.

'Mi smo Dinov krizni stožer, zapravo mala ekipa velikog srca i ne možemo odustat od svog čovika. Idemo po njega, pa taman u veliki ocean. Imamo snage, ne odustajemo, iščekujemo u svakom trenutku dobre vijesti. Pokrenuli smo državu i svijet i idemo do Dina, on nas čeka', objašnjava Maja Sulje, prijateljica obitelji Dine Miškića. Naime, nakon peticije prijatelji i obitelj nestalog kapetana Dine Miškića prikupljaju i novac za privatnu potragu.

Francuska prefektura Martinique priopćila je kako je u noći s nedjelje na ponedjeljak uočena 'moguća signalna raketa za nevolju' u blizini područja potrage za tegljačem Bourbon Rhode. Tri trgovačka broda i zrakoplov američke obalne straže odmah su poslani u potragu. Nakon peticije prijatelji i obitelj nestalog kapetana Dine Miškića - prikupljaju i novac za privatnu potragu, javlja HRT.