BIH VRIJE

Tuzlanski policajac kritično, Mostarci blokirali promet

06.02.2014 u 21:42

  • +7

Prosvjed u Tuzli

Izvor: Reuters / Autor: Edmond Ibrahimi

Bionic
Reading

Više desetaka prosvjednika blokiralo je u četvrtak automobilski promet na središnjem gradskom trgu u Mostaru solidarizirajući se s prosvjednicima širom zemlje koji su se i sukobili sa snagama reda

Po izvješću lokalnih medija prosvjed je organiziran u poslijepodnevnim satima sasvim spontano kada su se počeli okupljati uglavnom mladi ljudi. U jednome trenutku se oko 200 osoba sa središnjega gradskog Španjolskog trga pomaklo prema prometnici te je blokiralo promet vozila. Pripadnici policije su na mjestu događaja i usmjeravaju vozila prema drugim prometnicama. Prosvjednici su zapalili dva kontejnera sa smećem te uzvikuju 'Lopovi' i 'Hoćemo promjene'.

Prosvjed protječe mirno, a policija samo motri okupljene. Tijekom dana u više gradova u Bosni, Sarajevu, Zenici i Tuzli prosvjednici su se sukobili sa snagama reda. Ozlijeđeno je više osoba te je uništeno više vladinih objekata.

U sukobima u Tuzli teško ozlijeđen policajac

Pripadnik interventne policije teško je ozlijeđen u četvrtak u Tuzli tijekom sukoba koji su izbili u tom gradu, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije Izudin Šarić.

'Ozlijeđeni policajac u životnoj je opasnosti', izjavio je Šarić. Nakon sukoba s prosvjednicima liječničku pomoć zatražilo je dvadeset policajaca kojima su utvrđene uglavnom lakše ozljede.

Klinički centar u Tuzli je tijekom dana primio i tridesetak sudionika prosvjeda koji su također ozlijeđeni tijekom sukoba.

Lokalni mediji izvijestili su kako je najmanje osam prosvjednika uhićeno u popodnevnim satima nakon eskalacije sukoba pred sjedištem vlade Tuzlanske županije.

Gotovo sva stakla na prvom katu te zgrade u središtu Tuzle razbijena su kamenjem koje su bacali prosvjednici.