'NEUTRALIZIRANI REŽIMSKI ELEMENTI'

Turske snage uzvratile nakon što su izgubile pet vojnika u Siriji

10.02.2020 u 23:31

Bionic
Reading

Turske snage gađale su 115 ciljeva sirijske vlade i uništile 101 od njih kao odgovor na napad sirijskih snaga na sjeverozapadu zemlje u kojem je ubijeno pet turskih vojnika, priopćilo je u ponedjeljak tursko ministarstvo obrane.

Ministarstvo je navelo da će turske snage nastaviti odgovarati na napade na svoje vojnike, koji imaju promatračke položaje na sjeverozapadu Sirije.

"Dosad je 115 ciljeva (sirijskog) režima gađano i 101 režimski element je neutraliziran po prvotnim informacijama iz različitih izvora", stoji u priopćenju.

Utvrđeno je da su uništena tri tenka i dva minobacačka položaja, a pogođen je i jedan helikopter.

Ranije u ponedjeljak tursko ministarstvo obrane je priopćilo da je pet turskih vojnika ubijeno, a pet ranjeno u intenzivnom granatiranju sjeverne sirijske pokrajine Idlib. Turske snage tamo su raspoređene u svrhu zaustavljanja sirijske ofenzivu na zadnje pobunjeničko uporište u zemlji.

Turski dužnosnici poručili su ruskom izaslanstvu, koje boravi u posjetu Ankari, da napadi na turske promatračke položaje na sjeverozapadu Sirije moraju odmah prestati te da "neće ostati bez odgovora".