DOBRODOŠLI NA GRADILIŠTE

Turiste u Trpnju čeka raskopana riva

02.07.2009 u 13:18

Bionic
Reading

Trpanj na poluotoku Pelješcu izgleda poput velikog gradilišta, iako je turistička sezona u punom jeku

Naime, u Trpnju su u tijeku radovi na gradnji kanalizacijskog sustava naselja Trpanj, kapitalnog projekta iznimno važnog za jugozapadni dio Pelješca. Radovi čija se vrijednost procjenjuje na devet milijuna i 700 tisuća kuna, bez PDV-a, trebali su biti okončani do početka turističke sezone. Radove financira Ministarstvo mora, Uprava za otočni i priobalni razvoj.

Nažalost, radovi nisu završeni, a zbog raskopane prometnice u trpanjskoj luci onemogućeno je kretanje pješaka, jer je promet vozila usmjeren uz samo more i šetnicu. Trpanjci s opravdanjem negoduju, smatrajući da i ovako lošu turističku sezonu još više ugrožava neprimjerena slika raskopanog mjesta. Kažu da poneki gosti, nakon što su stigli u Trpanj, upravo zbog radova otkazuju svoj boravak i odlaze u neka druga turistička odredišta na Pelješcu.

'Loši vremenski uvjeti i otežani uvjeti rada pod morem prolongirali su rokove za završetak radova na izgradnji kanalizacijskog sustava', kratko pojašnjava Jakša Franković, načelnik Općine Trpanj, piše Slobodna Dalmacija.