OBRAČUN NA FACEBOOKU

Turina Đurić: Gotovina me razočarao, HDZ: Svjesno provocira

  • Autor: V.B.
  • Zadnja izmjena 20.01.2017 16:35
  • Objavljeno 23.11.2016 u 09:27
Nada Turina Đurić

Nada Turina Đurić

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

HDZ-ov ogranak Kraljevica napao je Nadu Turinu Đurić (HNS), gradonačelnicu Kraljevice, jer je na Facebooku iskazala nezadovoljstvo činjenicom da se general Ante Gotovina uključio u politiku

Gotovina je, podsjetimo, od povrataka iz Haaga uporno odbijao mogućnost bavljenja politikom, da bi prije nekoliko dana postao posebni savjetnik ministra obrane Damira Krstičevića.

'Bila sam uvjerena da general Gotovina ima 'ono nešto' što čini razliku, ali čini se da ipak... nema! Na to ima pravo, ali mene osobno je razočarao! Kao gradonačelnica Kraljevice sam mu svojevremeno pisala zamolbu da podrži jednu nama važnu kulturnu manifestaciju 'Tunolov u Bakarcu' , kao sponzor ili na bilo koji drugi način! Nikad se ta njegova tvrtka, unatoč požurnicama, pisanim molbama, pa i preko prijatelja i poznanika, nije javila! Uvijek sam mislila da on nema vremena, da se ne želi vezivati ni za kakve politike, pa ne odgovara! Imala sam razumijevanja za to, dapače, poštivala sam neizrečeni stav. Sad vidim da tome nije tako! On nema vremena za obične stvari i obične ljude, ali ima za Vlast koja mu je blizu srca ili nečeg drugog... ne znam.

To je legitimno, ali meni odvratno, generale Gotovina! Zašto nikada Vaša tvrtka nije odgovorila na poziv jednog malog grada da budete dio jedne hvalevrijedne manifestacije? Sada želite biti savjetnik u Vladi RH? Samo naprijed! I neka vam je sve najbolje u životu! I hvala Vam na svemu što ste učinili za naš narod u ratu, ali u miru se niste iskazali, pa ne znam zašto biste zaslužili da nam za budućnost budete savjetnik? Za to nemate ni obrazovanje, a ni moralne vrijednosti, što se mene tiče! Jer čovjek se dokazuje cijeli život svojim principima, svojim stavovima, svojim djelima i to je je jedino što ga drži vrijednim poštovanja!', napisala je Turina Đurić.Na njezin istup odmah je reagirao tamošnji HDZ, uvjeren da se radi o svjesnoj provokaciji koja je objavljena na dan pada Vukovara.

'Dana 18.11.2016. gradonačelnica Nada Turina Đurić na svojoj stranici na Facebooku komentira prihvaćanje savjetničke funkcije generala Gotovine pri Ministarstvu obrane. Doživjela je to kao osobno razočaranje s obzirom da general nije sudjelovao na lokalnoj manifestaciji tunolova na Bakarcu, nazivajući to legitimnim, ali odvratnim.

Smatramo da se ovdje radi o pomno planiranoj provokaciji na obljetnicu pada Vukovara. Gdje se krije izvor jala jedne gradonačelnice da verbalno napada čovjeka koji je utkao cijelo svoje biće u obranu domovine?

Neprihvatljiv je način na koji je svojim komentarom povrijedila osjećaje branitelja, žrtava Domovinskog rata, kao i svih domoljuba. Svaki naš daljnji komentar je suvišan jer se ovakav postupak ni s čime ne može opravdati', smatraju u GO-u HDZ-a Kraljevica.

444057 ,444106,450244,452992

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!