objasnio i razloge

Turčinov dao ostavku, ali samo na mjesto županijskog vijećnika. Ostaje načelnik općine čiji je novac trošio u bordelu

13.07.2022 u 17:31

Bionic
Reading

Načelnik općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, službenom je karticom sredinom travnja plaćao usluge u austrijskom bordelu. U bordelu je spiskao čak 1560 eura, piše Telegram koji je u posjedu računa koji pokazuju da je Turčinov sredinom travnja 2019., između 1.37 i 3.38 ujutro, u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput upotrijebio općinsku karticu. Dvaput je ispeglao iznose od 600 eura i jednom 360 eura, potrošivši tako u jednoj noći ukupno 1560 eura proračunskog novca

Dao je ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije, što znači da ostaje načelnik općine Murter-Kornati.

Svoj je odlazak pojasnio u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

'Kako Vam je poznato internetski portal Telegram.hr danas je objavio članka naslova: Telegram ekskluziv: načelnik Murtera otišao u Austriju u bordel i tamo na službenu karticu Općine potrošio 1560 eura. U samom članku autor g. Andrej Dimitrijević je selektivno objavio informacije koje najvećim dijelom idu k rušenju mog ugleda i časti, te nanošenju štete meni osobno i mojoj užoj obitelji.

Još jednom ističem kako sam u prethodnom tjednu dobio upite na e-mail od navedenog autora, a na postavljena pitanja istog sam opširno odgovorio i istom dostavio traženu dokumentaciju, a što dostavljam u privitku ovog očitovanja. Ukazujem kako pročelnica gđa Turčinov Rameša nije objavila imena i prezimena svih osoba koja su sudjelovala u projektu promocije Općine Murter-Kornati, jer je ista poštovala odredbe Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i naravno privatnost istih.

Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju obzirom da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice.

Zbog navedene pogreške se ispričavam svojim sumještanima i ukazujem na činjenicu da za Općinu Murter-Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta, s obzirom da sam trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a koji iznos je gotovo identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu.

S obzirom da je navedeno postupanje bilo rezultat nepažnje i omaške, a nikakve namjere da trošim novac Općine Murter Kornati na neprimjeren način, navedeni put isključivo je planiran kako bi se napravila što bolja i kvalitetnija promocija Općine Murter- Kornati, a kako bi sama Općina u budućnosti, kao i njezini mještani ostvarili bolje turističke rezultate.

Kako bih spriječio daljnje medijske napise i pritiske na svoju obitelj i suradnike donio sam odluku da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu.

Nastavljam dalje raditi na projektima koje smo započeli u Općini Murter Kornati, uz podršku svojih suradnika i sumještana', naveo je u priopćenju.

Pomiješao kartice?

Podsjetimo, Turčinov je za Telegram priznao da je bio na 'večernjem druženju' u bordelu i to s 'potencijalnim gostima i domaćinima', ali da je pomiješao kartice.

'Moja privatna i službena kartica iste su banke i u tim večernjim satima došlo je do omaške zbog koje se ispričavam svojim mještanima', napisao je u odgovoru za Telegram.

Jednako tako kazao je da je dug prema općini koji je nastao u bordelu prebio tako da je privatnom karticom platio smještaj. Iz Općine su kazali kako su na putovanje u Austriju, uz načelnika, išle direktorica lokalne turističke zajednice i recepcionarka. A na hotelskom računu, koji je načelnik, kao, podmirio kako bi anulirao troškove bordela, piše da je njime plaćeno noćenje za 12 osoba. Nakon inzistiranja Telegrama, iz Općine su konačno dogovorili da su platili dio troškova vezan uz 'Roadshow prezentaciju u Klagenfurtu' i to za načelnika, djelatnice TZ-a i 'članove lokalne klape', ali nisu otkrili što točno.