POPUSTIO, ALI...

Trump na Twitteru dva puta ponovio: Ukrali su nam izbore, ali idite kući

06.01.2021 u 22:29

Bionic
Reading

Nakon što su u Washingtonu izbili neredi zbog kojih je prekinuta sjednica Kongresa, na kojoj su trebali biti potvrđeni rezultati izbora, oglasio se i Donald Trump videoporukom, pa još jednim tweetom.

'Osjećam vašu bol i vašu povrijeđenost. Ukrali su nam izbore koje smo dobili velikom prednošću. No sad morate otići doma. Moramo imati mir, moramo poštovati ljude koji se brinu o pravnom poretku. Teško je vrijeme, nikad nam nisu uzeli takvo nešto. Izbori su ukradeni, ali ne smijemo igrati po pravilima ovih ljudi. Moramo imati mir. Idite kući. Volimo vas, posebni ste. Vidjeli ste kako se drugi ponašaju prema vama, loši i zli ljudi. No idite kući u miru', poručio je Trump svojim simpatizerima.

Podsjetimo, Trump se ranije obratio pristašama u blizini Bijele kuće i ponovio neutemeljene tvrdnje o izbornoj prevari te pozvao gomilu da krene prema Capitolu.

Nekih sat i pol nakon videoporuke, Trump je još jednom tvitao: 'Ovo se događa kad dominantnu pobjedu tako zlobno oduzmete od velikih domoljuba prema kojima se toliko dugo nepošteno odnosite. Idite kući s ljubavlju i u miru. Sjećajte se ovog dana zauvijek'.

Na oba tweeta - kako onaj s videoporukom, tako i posljednji - Twitter je zabranio reakcije.

Oni su potom probili nekoliko slojeva policijskih blokada i upali u zgradu Kongresa za vrijeme sjednice na kojoj je trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena.