'bio je u dosluhu'

Trump optužio Obamu zbog 'ruskog pitanja', ali dokaze nije pružio

26.06.2017 u 22:02

Bionic
Reading

Američki je predsjednik Donald Trump u ponedjeljak zatražio da se istražitelji ispričaju zbog istrage o navodnom upletanju Rusije i mogućem dosluhu s njegovom izbornom kampanjom 2016., optuživši prethodnika Baracka Obamu da je bio u 'dosluhu i opstruirao', ali za to nije pružio dokaze

Posebni savjetnik ministarstva pravosuđa Robert Mueller, uz nekoliko kongresnih odbora, istražuju navode američkih obavještajnih agencija da je Rusija upotrijebila kibernetičke napade i lažne medijske vijesti kako bi pomogla republikancu Trumpu protiv suparnice iz Demokratske stranke Hillary Clinton.

'Razlog zašto predsjednik Obama nije učinio ništa glede Rusije nakon što ga je CIA obavijestila o miješanju je jer je očekivao da će Clinton pobijediti...pa nije želio 'ljuljati čamac'. Nije se 'zagrcnuo', on je bio u dosluhu ili je opstruirao, a to nije pomoglo demokratima niti nepoštenoj Hillary", napisao je na Twitteru.

Rusija je zanijekala upletanje u izbore, a Trump je opetovano nazvao istrage lovom na vještice.

U intervjuu za Fox News u nedjelju Trump je rekao kako je doznao da je Obama znao o ruskom pitanju mnogo prije izbora ali da 'nije oko toga ništa učinio'.

Jedan je dužnosnik iz Obamine Bijele kuće uz uvjet da ostane neimenovan odbacio Trumpovu kritiku i napomenuo da je Obama pitanje miješanja postavio izravno ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.