pada mu popularnost

Trump nosio masku, govorio o mogućem cjepivu do kraja godine

28.07.2020 u 07:33

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump nosio je u ponedjeljak kiruršku masku i govorio o mogućnosti da se do kraja godine razvije cjepivo za koronavirus, dok je birače u Sjevernoj Karolini pokušavao uvjeriti da dobro upravlja koronakrizom

Trump, čija je popularnost posljednjih mjeseci u padu jer mnogi Amerikanci vjeruju da loše vodi pandemijsku krizu, promijenio je svoj dosadašnji ležerni pristup prema zarazi koronavirusom.

"Vjerujem da će svi Amerikanci napraviti pravu stvar, ali snažno savjetujemo da se osobito, osobito usredotoče na održavanje socijalne distance i osobne higijene, da izbjegavaju masovna okupljanja i barove, te da nose maske tamo gdje je to potrebno", rekao je Trump tijekom obilaska tvornice Fujifilma u Morrisvilleu u Sjevernoj Karolini u kojoj se provodi dio istraživanja za novo cjepivo. Tijekom obilaska postrojenja nosio je masku.

"Čuo sam jako pozitivne stvari. Do kraja godine, mislimo da smo na dobrom putu da u tome i uspijemo", rekao je američki predsjednik govoreći o razvoju cjepiva protiv koronavirusa.

  • +2
Trump prvi put u javnosti s maskom Izvor: EPA / Autor: CHRIS KLEPONIS / POOL

Sjeverna Karolina jedna je od američkih saveznih država u kojima je borba između republikanskog predsjednika i demokratskog kandidata Joea Bidena krajnje neizvjesna, i u kojima će se odlučiti pobjednik predsjedničkih izbora u studenome.

Trump je na izborima 2016. tijesno pobijedio u Sjevernoj Karolini, no sada u to državi zaostaje za Bidenom sedam postotnih bodova.