NEMA TENZIJA

Trump nakon sastanka s Merkel poručio da imaju 'vrlo dobre odnose'

11.07.2018 u 18:06

Bionic
Reading

Nekoliko sati nakon što je oštro napao Njemačku američki predsjednik Donald Trump sastao se na marginama sastanka na vrhu zemalja članica NATO-a s kancelarkom Angelom Merkel i izjavio da ima vrlo dobre odnose s njom

'Imali smo odličan sastanak, razgovorali o troškovima za obranu, trgovinskim pitanjima. Imamo izvrsne odnose s kancelarkom i s Njemačkom', rekao je Trump, dodajući da se razgovaralo i o izgradnji novog plinovoda Sjeverni tok između Njemačke i Rusije.

Merkel je rekla da su razgovorali o migracijama te da je Njemačka 'dobar partner' Sjedinjenim Državama.

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Tijekom radnog doručka u srijedu ujutro s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, Trump je oštro napao Njemačku, posebno se okomivši na plinovod Sjeverni tok II zbog čega je, kako je rekao, postala zarobljenik Rusije.

'Moram reći da je jako tužno kada Njemačka sklapa veliki naftne i plinske dogovore s Rusijom, a od nas se očekuje da je štitimo od Rusije, dok oni svake godine plaćaju milijarde Rusiji', rekao je Trump tijekom radnog doručka s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

  • +23
Angela Merkel Izvor: Profimedia / Autor: nn

'Njemačka je pod potpunom kontrolom Rusije. Rusija se bogati na Njemačkoj, ona je zarobljenica Rusije', dodao je Trump.

Dodao je Njemačka skoro 70 posto svoje energije dobija iz Rusije te spomenuo ulogu bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Schroedera u ruskom plinskom biznisu.