IZJEDNAČENA UTRKA

Trump i Biden u završnici kampanje love zadnje glasove

02.11.2020 u 21:59

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je u završnici svoje kampanje pozvao birače u ključnim državama - Michiganu, Sjevernoj Karolini, Pennsylvaniji i Wisconsinu da njemu daju glas, a ne demokratskom izazivaču Joeu Bidenu koji je republikanca nazvao slabim i nesposobnim za predsjedničku funkciju

"Ovi izbori svode se na jednostavan izbor: želite li da vama vlada arogantna, korumpirana, bezobzirna i sebična politička klasa ili želite da vlada sam američki narod", upitao je Trump gomilu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

Trump je opisao Bidena kao "karijernog političara koji mrzi Amerikance", a sebe nazvao "autsajderom" koji će ih "braniti kao nitko prije".

Trump se često naziva političkim autsajderom iako je u Bijeloj kući zadnje četiri godine.

Biden je u međuvremenu otputovao u tzv. "swing" državu Ohio i poveo četvero unuka sa sobom.

Bivši potpredsjednik i demokratski predsjednički kandidat nazvao je Trumpa slabim i nesposobnim za predsjedničku funkciju.

  • +6
Joe Biden u predizbornoj kampanji Izvor: EPA / Autor: ALYSSA POINTER / THE ATLANTA JOU

"Predsjednik se voli predstavljati kao žilav tip, macho muškarac", rekao je Biden i dodao da su se Trumpovu govoru u UN-u smijali svjetski lideri.

"Donald Trump nije snažan, on je slab. To je predsjednik koji ne samo da ne razumije žrtvu, već ne razumije ni hrabrost", dodao je demokrat.

Biden je ponovio svoje planove za jačanje srednje klase, uključujući radničke sindikate te zaštitu pristupa zdravstvenoj skrbi i socijalnoj sigurnosti.

Trump je manje od 24 sata od izbornog dana pozvao birače u nekim ključnim državama da prijevremeno glasaju.

"Dokle god sam na dužnosti, NEBRASKA, MICHIGAN, MINNESOTA i OHIO će rasti sve veći i bolji nego ikad prije! Birališta za rano glasanje zatvaraju se danas u ovim velikim državama i mi vas trebamo da izađete i glasate! Zajedno ćemo PONOVNO UČINITI AMERIKU VELIKOM", tvitao je Trump u ponedjeljak ujutro.