predsjednički izbori

Trump bi uoči idućih izbora prihvatio strane informacije o svojim protivnicima

13.06.2019 u 09:41

Bionic
Reading

Predsjednik SAD-a Donald Trump izjavio je kako ne bi odbio informacije koje bi išle na štetu njegovim protivnicima ako ih dobije tijekom predsjedničke kampanje 2020., čak i ako bi došle od stranih vlada, piše u četvrtak BBC

U razgovoru za ABC News, predsjednik je rekao kako se to ne bi računalo kao miješanje u izbore. 'Ako bi netko imao informacije, mislim da bi ih i prihvatio', rekao je Trump.

Kada su ga upitali misli li da je njegov sin trebao pozvati FBI kada je primio jednu takvu e-mail poruku 2016., rekao je: 'Dajte molim vas, život ne funkcionira tako'.

Međutim, kasnije je rekao kako bi 'možda' kontaktirao FBI ako bi mu bile ponuđene informacije za koje bi mislio 'da nešto nije u redu'.

'Možda bih htio samo slušati, a nema ništa loše u slušanju', rekao je za američku televiziju.

'Ako bi me netko nazvao iz neke države i rekao 'imamo informacije o vašim protivnicima', mislim da bih ih htio znati', izjavio je Trump.

Odbacio je zabrinutost oko uplitanja vanjskih sila u izbore.

'To nije uplitanje, oni imaju informacije i mislim da bi ih prihvatio. Ako bi pomislio da nešto nije u redu, možda bi pozvao FBI, ali samo ako bi mislio da nešto nije u redu', dodao je Trump.

Navodi o umiješanosti stranih sila, posebice Rusije, do sad su obilježili Trumpov predsjednički mandat zbog čega je provedena i široka istraga koju je vodio posebni savjetnik Robert Mueller.

U izvješću je zaključeno da ne postoji dovoljno dokaza da je postojao Trumpov dosluh s Rusijom.