ZASTUPNIK MOSTA

Troskot: Vujnovac želi graditi spalionicu u Kutini kakva se više ne gradi. Iselit će grad!

23.03.2024 u 15:09

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot i županijske vijećnice te stranke Ljiljana Lampert i Luca Gašpar Šako upozorili su u subotu u Kutini kako se mimo volje građana želi graditi spalionica otpada u radničkom naselju Krč.

Spalionicu, kažu, podržava gradonačelnik Kutine, iako ugrožava zdravlje stanovnika, onečišćuje zrak i potiče iseljavanje ljudi iz ovog kraja.

Troskot kaže da iza spalionice stoje tajkunski interesi, koji ne prezaju ni pred čim da bi ostvarili profit na štetu građana.

"Tajkuni zarađuju na zagađenju i ugrožavanju građana, a iza svega opet stoji Pavo Vujnovac i njegova Enna grupa koja se javila za kupnju zemljišta na kojem bi gradila spalionicu kakve se više ne grade, nego, dapače, gase svuda u svijetu“, izjavio je Troskot.

 Podržao je građane i inicijativu koja se protivi spalionici i izrazio nadu da će se prikupiti potpisi da se spriječi njena izgradnja.

 „Petina Kutine je iseljena, zar žele i ostatak iseliti“, upitao se Troskot i poručio da se Most bori za Hrvatsku slobodnu od Vujnovaca!".

 Podržale su ga Gašpar Šako i Lampert koja je angažirana u inicijativi građana koji ne daju izgradnju spalionice u radničkom naselju Krč.