barbarićevi repovi

Troskot upozorio na financijske makinacije u HEP-u

23.01.2024 u 11:51

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot upozorio je u ponedjeljak na financijske makinacije koje je za sobom ostavio bivši čelnik Hrvatske elektroprivrede (HEP) Frane Barbarić

Zbog tih financijskih makinacija, pretpostavlja Troskot, Barbarić će vjerojatno ostati na nekoj poziciji unutar HEP-a jer dolazi vrijeme kada treba položiti završni financijski račun, zatvoriti bilance,"pokriti sve financijske makinacije u koje je bio involviran”.

„Direktor računovodstva i kontrolinga Marko Dvorski nije se od božićnih praznika pojavio na poslu, ne znamo koji je tome uzrok, ali pretpostavljamo da je pod određenim pritiskom Barbarića da proknjižava u knjigama nešto što ne želi”, kazao je Troskot na konferenciji za novinare Saboru.

Kao primjer „financijskih makinacija” naveo je hidroelektranu u Dubrovniku za koju tvrdi da je Barbarić namjerno stopirao da radi punim kapacitetom kako bi uvozio električnu energiju.

Puni kapacitet HE Dubrovnik je 126 megavata po agregatu, a od 2020. radi na 108 megavata čime je stvoren gubitak od oko 60 milijuna eura, rekao je Troskot.

Komentirao je i najavljeni štrajk državnih odvjetnika ustvrdivši da je vidljiv trend uništenja svih institucija koje imaju korektivnu ulogu u društvu. „Za pred izbore i za osobe kojima se pogoduje kao što je Pavao Vujnovac, njima to paše”, kazao je Troskot.

„Korupcija čini 13 posto BDP-a i određeni pravnici smatraju da je treba tretirati kao zločin protiv čovječnosti”, dodao je.