aktivna oporba

Troskot: Ponosan sam što je Most prvi puta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

17.06.2021 u 17:21

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zvonimir Troskot u četvrtak je izjavio kako je ponosan što je Most prvi puta u Skupštini, poručio je da će biti aktivna oporba, no i najavio zamrzavanje svog skupštinskog mandata ne otkrivši tko će ga mijeniti.

"Bit ćemo snažna oporba, argumentirano ćemo iznositi sve naše prijedloge i raditi na pospješenju svih procesa i aktivnosti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini", rekao je Troskot nakon konstituirajuće sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Zalagat će se, kazao je, za ono po čemu su prepoznatljivi i na nacionalnoj razini - a to je borba protiv korupcije, financije, transparentnost i obnova Grada Zagreba.

Najavio je i zamrzavanje svog skupštinskog mandata, no nije htio reći tko će umjesto njega biti Mostov gradski zastupnik.

"Ja ću zamrznuti svoj mandat ali sa osobom ćemo izaći pred drugu Skupštinu, koja će se održati u srpnju. Još sad nećemo izlaziti s imenom", rekao je.

Na pitanje kako komentira policijsku akciju u GSKG koja, kako se nagađa, ima veze s obnovom nakon potresa, Troskot je rekao da ako je krenula ta akcija, sigurno je bila pripremana mjesecima, što nema veze zapravo sa sadašnjom gradskom vlasti.

"Dobro je da USKOK i institucije rade svoj posao i da se krene odmah sa češljanjem svih sumnjivih radnji i aktivnosti. U svakom slučaju obnova Grada Zagreba, što smo i upozoravali, je zapravo potencijalno veliki rizik za koruptivne radnje i dobro je da se odmah krenulo sa ovakvim akcijama", poručio je Troskot.