čelne funkcije

Troskot opleo po obrazovnom sustavu: Ista klika ga sustavno uništava, evo tri primjera

28.08.2023 u 11:37

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Most Zvonimir Troskot izjavio je u ponedjeljak da obrazovanje sustavno uništava ista klika političkim imenovanjima na čelne funkcije važnih obrazovanih institucija u Hrvatskoj

„Obrazovanje se sustavno uništava preko klike, Školske knjige, Agencije za odgoj i obrazovanje i izdavačkih lobija”, ustvrdio je Troskot na konferenciji za novinare održane u Hrvatskom saboru.

Svoju tezu potkrijepio je s 'tri primjera'.

Prvi primjer, naveo je Troskot, je 'smjena na čelu Agencije za odgoj i obrazovanje, odlazak Dubravke Brezać Stamać nakon što je dobila spor protiv Školske knjige i pogodovanje Dariji Kurtić'.

Kao drugi primjer naveo je dodjelu nagrade Ante Žužul najboljim učenicima i studentima.

„Zbog čega se takva nagrada daje na ime živućeg čovjeka i na ime osobe za koju se zna", upitao je Troskot, dodavši da "postoje ozbiljni slučajevi u Državnom odvjetništvu vezani oko privatizacije Školske knjige”.

Kao treći primjer naveo je dodjelu nagrade za životno djelo „Ivan Filipović” ravnateljici Osnovne škole „Matija Gubec” Ljiljani Klinger za koju se tvrdi, kaže Troskot, da je 'nagradu dobila jer je susjeda ministra obrazovanja Radovana Fuchsa' i koja 'navodno ima zabranu pohađanja doktorskih studija na Učiteljskom fakultetu'.

„Otvaramo tu temu jer nije dobro da osobe koje su vezane na Školsku knjigu ili određene političke funkcije vode sustav obrazovanja”, zaključio je na tiskovnoj konferenciji Mostovac Zvonimir Troskot.