U PRITVORU I ŠEF STOŽERA

Trojica prosvjednika puštena, trojica zadržana

03.09.2013 u 09:47

Bionic
Reading

Iz Policijske postaje Vukovar pušten je jučer privedeni Marijan Živković, a u policijskim prostorijama je još predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić, kazao je novinarima u Vukovaru član Stožera Drago Adžaga. Od vukovarskih prosvjednika, koji su tijekom jučerašnjeg dana bili privedeni na obavijesni razgovor, trojica su puštena, a trojica su zadržana do daljnjega, doznaje se u vukovarsko-srijemskoj policiji

'O indentitetima još ne možemo govoriti', kratko je kazala Maja Marijana Barbarić iz odnosa s javnošću Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Rekla je i kako je prema informacijama kojima raspolaže policija u Vukovaru jutros mirno. Adžaga, koji je i sam jučer bio nakratko priveden pa pušten, kazao je da je u Vukovaru na informativni razgovor bilo pozvano pet osoba.

Burno pozdravljen, Živković je u 9,25 sati došao među prosvjednike kojih se od devet sati na Trgu Republike Hrvatske u središtu grada okupilo oko tri stotine. Potvrdio je da se Josić još nalazi u Policijskoj postaji Vukovar.

Kazao je da je policija prema njemu osobno bila sasvim korektna. 'Nemam na policiju ništa zamjerke ali nemam ni pohvale i očekujem kaznenu prijavu', rekao je.  'Kao što sam i ranije rekao javno, kleknut ću pred gospodom Josipovićem i Milanovićem da nas ne vraćaju u 1991. godinu, no bojim se da se to događa', rekao je Živković. U Vukovaru se mogu vidjeti izuzetno jake policijske snage pod punom spremom.


Jučer privedeni Stevo Culej pušten je jutros oko 3,30 sati iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vinkovcima, gdje je bio priveden na obavijesni razgovor tijekom prosvjeda.
Službene informacije od policije još nema, ali se Culej jutros javio novinarima osobno na mobitel i rekao da je pušten.

Stevo Culej, bivši specijalni policajac i predsjednik Udruge specijalne policije grada Vinkovaca, sudjelovao je u jučerašnjem prosvjedu u Vukovaru zbog postavljanja na vukovarske javne ustanove ploča na latiničnim i na ćiriličnom pismu, pozvavši prosvjednike da ih skinu.