PROMETNA NESREĆA KOD POŽEGE

Trojica mladića poginula u izlijetanju automobila

14.09.2009 u 12:34

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas 40-tak minuta poslije ponoći u naselju Novo Selo nedaleko od Požege, poginule su tri osobe, doznaje se jutros u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj

POŽEGA - Najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, 22-godišnji vozač Golfa, imotskih tablica, pred dvostrukim zavojem izgubio je kontrolu, prošao pored betonskog mosta preletjevši kanal Novljanskog potoka, piše Jutarnji list.

Vozilo je udarilo u sami gornji rub zemljanog nasipa te se odbilo i završilo u kanalu. Zbog snažnog udarca vozač i jedan od putnika su preminuli na mjestu tragedije, dok je treća osoba preminula u požeškoj bolnici. Putnici u vozilu ostali su priklješteni te su ih iz automobila izvlačili pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Požega.

Riječ je o djelatnim osobama Hrvatske vojske koji su u požeškoj vojarni boravili na specijalističkoj obuci i, po svemu sudeći, vraćali se s vikenda. Uz djelatnike Požeške policijske uprave i Vojne policije, očevid je obavio istražni sudac Županijskog suda u Požegi Nenad Vlašić.

'Teško je u ovom trenutku utvrditi razloge nesreće, ali je očigledno kako je vozilo sletjelo preko desnog ruba kolnika te udarilo u zemljani nasip. Ako zbog oštećenja vozila bude moguć tehnički pregled, bit će poznato više činjenica, odnosno je li uzrok tehničke prirode ili neprilagođena brzina, a uz tehnički pregled naložio sam i obdukciju stradalih', izjavio je istražni sudac Nenad Vlašić.