PROPUSTI U RADU

Trojica glinskih policajaca udaljena iz službe

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.08.2010 18:30
  • Objavljeno 27.08.2010 u 18:22
ubojstvo u glini glina josip štajdohar nikolina štajdohar

ubojstvo u glini glina josip štajdohar nikolina štajdohar

Izvor: Cropix / Autor: Mate Piškor/CROPIX

Načelnik sisačko-moslavačke Policijske uprave Marko Rašić danas je iz službe udaljio trojicu policijskih službenika glinske Policijske postaje koji su postupali u slučaju teškog ubojstva i pokušaja samoubojstva u Glini

Protiv trojice policijskih službenika glinske Policijske postaje - šefa smjene i dvojice policijskih službenika iz redovite ophodnje pokrenut je disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Nakon ubojstva Nikoline Štajdohar 25. kolovoza 2010. u Glini te nakon pokušaja samoubojstva počinitelja tog djela Josipa Štajdohara, MUP i Ravnateljstvo policije, priopćio je danas MUP, proveli su nadzor u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj - Policijskoj postaji u Glini te su u tom slučaju utvrdili propuste u postupanju policijskih službenika glinske Policijske postaje.

Nadzorom je utvrđeno kako policijski službenici nisu, u skladu sa zakonskim propisima i pravilima službe, pregledali Josipa Štajdohara s namjerom da kod njega pronađu oružje niti su ga doveli u službene prostorije, nego su prihvatili njegovu izjavu da će se sam javiti kad istekne vrijeme koje mu je dodijeljeno za kontakt s djecom i izjavu njegove supruge da kontakt teče bez problema.

Utvrđeno je kako šef smjene u Policijskoj postaji u Glini nije na pravilan i pravodoban način zatražio da se Josipa Štajdohara dovede u policijsku postaju te je dopustio da se on sam javi u službene prostorije policije.

MUP je utvrdio da je Josip Štajdohar ostvario kontakt s djecom i suprugom Nikolinom bez nadzora djelatnika Centra za socijalnu skrb, suprotno rješenju suda, te da to nije u ovlasti policije.

Zbog utvrđenih propusta policijskih službenika, u tijeku su i konzultacije s mjerodavnim državnim odvjetništvom u vezi s utvrđivanjem odgovornosti ostalih službenih osoba koje su sudjelovale u zaštiti prava Nikoline Štajdohar i njezine djece.

U tijeku je utvrđivanje odgovornosti za propuste zbog kojih je Josip Štajdohar naoružan ušao u Centar za socijalnu skrb iako je riječ o prostorijama koje su pod nadzorom zaštitara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi