SUMNJA NA SVINJSKU GRIPU

Tri riječke maturantice zadržane u bolnici

30.08.2009 u 08:42

Bionic
Reading

Riječki maturanti s maturalnih putovanja iz Španjolske osim suvenira donose i svinjsku gripu, što i ne čudi s obzirom da je Španjolska uvrštena u sam vrh europskih zemalja po pojavnosti te bolesti

Nakon 22-godišnjaka koji se iz Novog Sada vratio s virusom H1N1 i 16-godišnjaka koji je krstario zapadnim Mediteranom te obolio, u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije zabilježen je u petak novi slučaj.

Novi virus potvrđen je kod maturanta Elektrotehničke škole iz Senja koji se s maturalnog putovanja vratio iz Španjolske.

Tri su maturantice Prve riječke hrvatske gimnazije koje su se također vratile iz Španjolske osjetile simptome gripe te su danas zadržane na Klinici za infektologiju riječkog KBC-a pod sumnjom da su zaražene virusom gripe H1N1.

Idući tjedan kada budu gotovi nalazi znat će se jesu li zaražene tim virusom. Ako jesu, pretpostavlja se da će biti još zaraženih jer je s njima na istom putovanju bilo pedesetak učenika. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ apeliraju da se učenici, ako osjete simptome gripe, jave na Kliniku za infektologiju.