BANDIĆ NA TURNEJU PO HERCEGOVINI

'Treba uspostaviti hrvatski entitet'

13.12.2009 u 20:53

Bionic
Reading

Neovisni predsjednički kandidat Milan Bandić izjavio je u nedjelju u Mostaru da uspostava hrvatskog entiteta u BiH neće imati alternativu ukoliko Srbi i Bošnjaci nastave majorizirati Hrvate, a domaći političari ne postignu dogovor o ustavnim reformama i novom preustroju zemlje

'Mislim da nisu potrošene sve mogućnosti da se postigne drukčije ustavno ustrojstvo kroz potrebnu reformu. No, ako Srbi budu nastavljali s politikom da priječe povratak, a Bošnjaci nastavili nadglasavati Hrvate, onda to neće biti dobro i jedino će rješenje biti treći entitet', rekao je Bandić na konferenciji za novinare koju je održao u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Dodao je da trenutačno više podupire nastavak razgovora vodećih lidera iz tri naroda u BiH nego uspostavu trećeg, hrvatskog entiteta.

Pozvao je političare u BiH da postignu dogovor o ustavnim reformama u zemlji kako bi olakšali posao međunarodnoj zajednici koja je dugi niz godina angažirana i traži rješenje za BiH.

Bandić je u nedjelju posjetio više općina u Hercegovini, Ravno, Stolac, Čapljinu, Međugorje, Ljubuški, Čitluk, Široki Brijeg i Mostar, gdje je položio vijence ispred spomen obilježja poginulim braniteljima te se susreo s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, posjetio Sveučilište i Kliničku bolnicu u Mostaru.