SELJAČKI BUNT

Traktori od podneva ponovno na slavonskim cestama

21.06.2010 u 10:46

Bionic
Reading

Nezadovoljni ponašanjem Ministarstva poljoprivrede i izostankom poštivanja dogovora od prije tri mjeseca, vukovarsko-srijemski seljaci točno u podne ponovno će parkirati svoje traktore uz ceste u okolici Vinkovaca i Županje

Iz Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije (HSS) potvrđeno je kako će traktori biti locirani na izlasku s vinkovačke obilaznice prema selu Jarmina, baš kao i početkom ožujka te na punktovima Ilača – Tovarnik te kod sela Bošnjaci.

'Nećemo u početku blokirati prometnice, ali ćemo otežavati promet. Ako nas u idućih nekoliko dana nitko iz Vlade ne pozove na razgovor, a tražimo razgovor s premijerkom Kosor, blokirat ćemo prometnice', najavio je vođa seljačkih prosvjeda Tomislav Pokrovac iz vukovarsko-srijemskog HSS-a te potvrdio da je prosvjed uredno prijavljen policiji.

Seljaci i dalje traže isplatu obećanih 205 milijuna kuna poticaja od prije dvije godine, za koje je dogovoreno da im bude isplaćeno u mjenicama, ali i isplatu poticaja stočarima te postizanje dogovora o cijenama pšenice koju tek trebaju požnjeti. Seljaci ne odustaju od 1,20 kuna po kilogramu pšenice.

Osim vukovarsko-srijemskih, prosvjed su najavili i virovitičko-podravski poljoprivrednici. Seljaci iz preostale tri slavonske županije pričekat će razvoj događaja.