NEMA OZLIJEĐENIH

Trajekt udario u obalu, iscurilo 34 tone goriva

Bionic
Reading

Večeras oko 19.30, prilikom uplovljavanja u splitsku trajektnu luku, trajekt Tin Ujević na redovnoj liniji iz Starigrada na Hvaru krmenim je dijelom udario u gat Sv. Nikole, no nitko nije ozlijeđen, izvijestila je splitska policija

Prilikom udarca došlo je do oštećenja bočnog spremišta goriva i oko 34 tone nafte isteklo je u more. Lučka kapetanija Split stoga je žurno angažirala brane da bi se saniralo i zaustavilo nastalo onečišćenje mora.

S obzirom na istjecanje nafte iz trajekta u more, na mjesto događaja je osim policije i gradonačelnika Željka Keruma stigla i vatrogasna služba koja će sanirati štetu.

Na mjestu događaja su inspektori i lučki kapetan Lučke kapetanije Split koji će ispitati zapovjednika kapetana Damira Rušinovića i članove posade.

'Još ne znam kolika je šteta. Za sada vidim rupu na boku broda površine od oko šest metara kvadratnih. Razliven je tank goriva, druge štete za sada nema. U more istječe 34 tone dizel goriva. Pokušavamo branama zaustaviti širenje. Potrajat će to malo dulje. Najprije moramo utvrditi je li možda došlo do oštećenja još nekog tanka, a onda ćemo vidjeti što je s komandama i motorima broda', kazao je Boris Matošić, kapetan splitske Lučke kapetanije za Večernji.hr