POLITIČKE ASPIRACIJE

Tomašić želi biti potpredsjednica Vlade

13.09.2014 u 15:59

Bionic
Reading

HSP dr. Ante Starčević podupire HDZ-ovu kandidatkinju za predsjednicu države Kolindu Grabar Kitarović, odlučeno je na današnjoj sjednici Glavnog stana u Zadru, na kojem je predsjednica stranke Ruža Tomašić najavila svoju kandidaturu za potpredsjednicu vlade nakon, uvjerena je, pobjede na sljedećim parlamentarnim izborima

"Predsjedništvo je danas odlučilo da Kolinda Grabar Kitarović bude naša kandidatkinja, a to je jednoglasno podržao i Glavni stan", rekla je Ruža Tomašić

Najavila je i da će se nakon idućih parlamentarnih izbora, za koje je uvjerena da će ih dobiti koalicija koju predvodi HDZ i u kojoj je i njezina stranka, kandidirati za potpredsjednicu vlade.

"Ne idemo dijeliti plijen. Obećavam da ćemo doista raditi ono što smo govorili. Kad dođemo na vlast, nećemo se zatvoriti i podijeliti plijen. Obećavam vam da ću druge prozivati, a svoje smjenjivati", poručila je Tomašić.

Iako njezina kandidatura za potpredsjednicu vlade nije dogovorena s koalicijskim partnerima, glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić rekao je da kao strateški HDZ-ovi koalicijski partneri nisu u rangu s HSLS-om, već da su ti odnosi daleko dublji i povezani programima. "To je prag ispod kojega HSP dr. Ante Starčević neće ići", poručio je.

Novinari su Tomašić pitali koje je je ministarstvo u vladi zanima, jesu li to MUP ili MORH, na što je odgovorila kako su "zatvori trenutačno puni", da je davno radila u tim resorima, ali kako to ne znači da njezina stranka neće imati kandidate za te funkcije.

"Prva stvar koju ćemo učiniti je sniziti broj ministarstava. Osnovani su odbori koji rade na tome, trenutačno ih je 26 u kojima mladi ljudi zajedno s koalicijskim partnerima rade na izradi programa za oporavak posrnulog hrvatskog gospodarstva", poručila je.