NADAJU SE BITI 'KOREKTOR'

Tomašić, Srb i Obiteljska stranka potpisali koalicijski sporazum

18.09.2015 u 14:29

Bionic
Reading

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić, predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb i predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović potpisali su u petak sporazum o suradnji za predstojeće parlamentarne izbore

'Vidimo da Hrvatska treba promjenu, a da ni HDZ niti SDP neće donijeti željene promjene. Isti majstor koji vam nije napravio kuću kako treba prvi, drugi i treći put, sigurno neće ni četvrti. Bit ćemo korektor u parlamentu kako se više nikakve odluke bez nas ne bi mogle donositi', rekla je Ruža Tomašić nakon potpisivanja sporazuma.

Tomašić ističe da u koaliciji tri stranke koja je pravaška, demokršćanska i konzervativna svi isto razmišljaju i žive svoj svjetonazor mišlju, riječju i djelom. 'Temelji su nam bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje. Vidim i vjerujem da će ova koalicija itekako uspjeti, da će pokazati i dokazati da se politika može voditi pošteno', kazala je Tomašić.

S time se složio i Mate Knezović koji smatra da je pred koalicijom triju nacionalnih stranaka dobra budućnost jer ima zajednički sustav vrijednosti, što nedostaje hrvatskoj politici.

'Smatram da je ovo izuzetno osjetljiv politički trenutak za Hrvatsku u kojoj snažna nacionalna koalicija jedina može odgovoriti na probleme', rekao je Daniel Srb koji se osvrnuo i na ulazak velikog broja migranata u Hrvatsku.

'Vlada se u ovoj situaciji ponaša potpuno nesuvislo. Ne znam čemu nam je sve skupa ovo trebalo. Prije nekoliko mjeseci upozoravao sam da Hrvatska treba sagraditi 'Srijemski zid', i da smo njega sagradili ne bi ostali iza schengenskog zida', kazao je predsjednik HSP-a.

Hrvatska je, rekao je, ostala iza schengenskog zida zbog premijera Zorana Milanovića i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. 'To im Hrvatska ne smije i neće zaboraviti. Zato je potrebna snažna nacionalna koalicija koja će reći 'ne' takvoj politici', poručio je Srb te ustvrdio kako Hrvatska postaje 'parkiralište za migrante'.

Upozorio je i na mogućnost 'radikalnog pogoršanja odnosa između Hrvatske i Mađarske'.

"Mađarska je jedan od rijetkih naših velikih prijatelja, zemlja koja nam je pomogla tijekom Domovinskog rata, kad nam je bilo teško. Mi smo im sada zabili nož u leđa", kaže Srb te dodaje da su tisuće migranata dovedeni u mali Beli Manastir kako bi bili pušteni u Mađarsku. Oni će, dodaje, danas i sutra i tijekom vikenda prelaziti mađarsku granicu gdje Mađari iz prijateljskih razloga nisu podigli zid prema Hrvatskoj, a to će dovesti do podizanja zida prema nama.