NOVA STRANKA NA DESNICI

Tomašić planira 'pokopati' Đapićev HSP

Ruža Tomašić

Ruža Tomašić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Marija Mihic

Predsjednica novoosnovane stranke HSP 'Dr. Ante Starčević' Ruža Tomašić kaže kako će za mjesec dana 'pokopati Đapićev HSP. Optimistično najavljuje kako će 90 posto članova 'starog' HSP-A preći u 'novi'

Nakon potpunog raspada HSP-a i političke dezorijentiranosti predsjednika stranke Đapića, nekoć najjača stranka hrvatske desnice spala je na margine. HSP su napustili najznačajniji članovi a među njima i Ruža Tomašić.

'Mi smo stranka 21. stoljeća, ne zanima nas prošlost, nego samo budućnost. Prošlošću nismo opterećeni niti ćemo se njome baviti. Previše se energije troši na rasprave o prošlosti i NDH, umjesto da se raspravlja o tome kako će nam već danas biti bolje. Treba povjesničarima prepustiti da proučavaju prošlost i govore o njoj', kazuje Ruža Tomašić, političarka i bivša saborska zastupnica koja je proteklog vikenda izabrana za prvu predsjednicu novoosnovane Hrvatske stranke prava 'Dr. Ante Starčević'.

'Za tri, četiri tjedna 90 posto članova HSP-a prijeći će u našu stranku. Za dva tjedna možemo govoriti o konkretnim imenima koja će nam pristupiti, a za sada ne bih više otkrivala', kazala je za Slobodnu Dalmaciju.

Naglasila je kako za sada ne postoji stranka s kojom bi ušli u koaliciju, no da im to ni nije u interesu. 'Naša je želja u jednoj jakoj stranci okupiti sve naše političke istomišljenike. To je ispravan put. Naš je cilj da pravaši mogu uzdignute glave hodati našom zemljom i mislim da su ljudi čekali da se pojavi jedna ovakva stranka'.

Istaknula je da je cilj stranke u Saboru steći barem tri mandata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi