'professor balthazar'

Tomašević uručio nagrade najboljim zagrebačkim učenicima i mentorima

12.03.2024 u 10:19

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević uručio je u utorak nagrade “Professor Balthazar” najboljim zagrebačkim učenicima i njihovim mentorima, čiji su iznosi povećani i sada iznose 300 eura za osvojeno prvo, 240 za drugo te 170 eura za osvojeno treće mjesto.

Ove godine nagradu je osvojilo 263 učenika, 213 mentora te šest zborova i dva orkestra, priopćeno je iz Grada Zagreba..

Tomašević je nagrade „Professor Balthazar“ najboljim zagrebačkim učenicama, učenicima i njihovim mentorima za postignuća u protekloj godini, uručio zajedno sa suradnicima, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

U odnosu na prošlu godinu, nagrada za individualne rezultate povećana je za 70 eura te sada iznosi 300 eura za osvojeno prvo, 240 za osvojeno drugo te 170 eura za osvojeno treće mjesto, dodaje se u priopćenju.

„Gotovo da nema nastavnog i umjetničkog područja u kojem zagrebačke učenice i učenici na državnim natjecanjima nisu osvojili jedno od prva tri mjesta. Ovom nagradom prepoznajemo zagrebačke škole kao mjesta izvrsnosti i težimo potaknuti djecu i mlade da razvijaju svoje potencijale“, poručio je gradonačelnik Tomašević učenicima prilikom dodjele nagrada.

Nagradu „Professor Balthazar“ Grad Zagreb dodjeljuje kao priznanje učenicima zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima u znanju, strukovnim vještinama, glazbi i plesu protekle školske godine osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

  • +12
Nagrada 'Professor Balthazar' najboljim zagrebačkim učenicima Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Uz učenike, nagrada se uručuje i njihovim mentorima koji također imaju zasluge u uspjehu.

Grad Zagreb ove je godine za nagradu „Professor Balthazar“ izdvojio 135.000 eura, istaknuli su iz zagrebačke gradske uprave.