lokalni izbori 2021.

Tomašević u Podsusedu: Prioritet je sanacija klizišta i preuređenje cementare

14.04.2021 u 23:40

Bionic
Reading

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i nositelj liste Možemo! i ZJN! Tomislav Tomašević u srijedu je u Podsusedu rekao kako će mu ondje, postane li gradonačelnik, prioritet biti sanacija klizišta Kostanjek i preuređenje cementare

Tomašević i nositelj liste za mjesni odbor Podsused Denis Lovrić su na konferenciji za novinare upozorili na glavne probleme najzapadnije gradske četvrti i predstavili rješenja za kvalitetniji život građanki i građana Podsuseda.

"Jedan od najvećih problema Podsuseda koji već desetljećima obilježava ovaj kvart jest bivša stoljetna cementara čiji je objekt devastiran i opasan za građane. Drugi problem je klizište Kostanjek, nastalo zbog iskapanja lapora za potrebe cementare, a koje se pretvorilo u jedno od najvećih klizišta u ovom dijelu Europe i koje se bez obzira na česta obećanja gradskih vlasti još uvijek nije saniralo", upozorio je Tomašević.

Naglasio je kako će im hitna sanacija klizišta Kostanjek biti prioritet.  Također, dodao je, bivšu cementaru, kao i druge prostore industrijske baštine u gradu stavit ćemo u funkciju građana, a za tu se svrhu mogu iskoristiti EU sredstva koja ćemo iskoristiti za otvaranje različitih kulturnih, društvenih i drugih javnih sadržaja koji će unaprijediti kvalitetu života u čitavom Podsusedu.

Nositelj liste Denis Lovrić upozorio je na prometnu zagušenost u Podsusedu i rekao kako žele napraviti raster jednosmjernih ulica kojima bi se moglo kretati tako da se horizontalnom signalizacijom naprave sigurne zone za pješake, biciklističke staze i promet minibusevima. 

Revitalizirali bi i Podsusedski trg i napravili posebno parkiralište za tzv. dnevne migrante izvan centra.