obraćanje gradonačelnika

Tomašević: Zašto Vlada nije organizirala doček?

20.02.2024 u 11:27

Bionic
Reading

Povodom Svjetskog dana socijalne pravde, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet prisustvovali su obilježavanju 20. godišnjice djelovanja Ustanove Dobri dom Grada Zagreba u pučkoj kuhinji. Nakon toga su održali redovitu konferenciju za novinare

Tomašević je na početku govorio o korištenju mjera Vlade. Dodao je da Grad Zagreb povećava uskrsnicu za građane, javlja 24 sata.

'Prije svega su to osobe s invaliditetom, zatim umirovljenici s niskim primanjima. Uskrsnicu i božićnicu od Grada dobiva 23.000 građana', rekao je Tomašević. Dodao je da će ta naknada sad iznositi 50 eura.

Komentirao je i prosvjed na Markovu trgu.

'To je bio najveći prosvjed na tom trgu, a Vlada je rekla da su tamo bili samo radikalni ljevičari. Ne vjerujem da se tako pozicioniraju građani koji su tamo bili, a još manje kao rusofili ili putinofili. O Putinu mislim sve najgore, a vjerujem i građani koji su tamo bili. Plenković pokušava pozicionirati HDZ kao najširi centar i pozicionirati ljevicu kao radikalnu', rekao je Tomašević.

'Očito jesmo u predizbornoj kampanji', dodao je, komentirajući kritike Plenkovića na politiku Grada Zagreba.

'Moguće je da u nekim izbornim jedinicama izađemo s nekim drugim progresivnim strankama i o tome ćemo razgovarati', rekao je o potencijalnim koalicijama.

'Ključna je stvar mobilizirati birače. Ako bude izlaznost 40, 50 posto, HDZ će ostati na vlasti. Kao nova politička opcija mislimo da možemo lakše mobilizirati nove glasače, što smo i pokazali u Gradu Zagrebu. Imali smo rekordan broj glasova u prvom krugu i drugom krugu izbora u Gradu Zagrebu. Mislim da smo pokazali svojim kampanjama da itekako možemo izvući nove birače da izađu na izbore i zato je bitna suradnja oporbe, da svatko izvuče što više svojih i novih birača na izbore', dodao je.

Tomašević je poručio da mu je žao što nije bilo dočeka vaterpolista. 'Da sam znao da postoji ikakva želja za doček, onda bismo mi u Zagrebu to organizirali. Nikakve pisane komunikacije prema gradskoj upravi vezano uz doček nije bilo. Navodno je bila neka komunikacija telefonom na nižim razinama, ali do nas to nije došlo. Prije je bila komunikacija na najvišim razinama. Očekujemo da Ministarstvo sporta komunicira s nacionalnim sportskim savezima. Došlo je do problema u komunikaciji. Mogu ja pitati zašto Vlada nije sama organizirala doček na Trgu? Što, mi im ne bismo dali dozvolu? Mislim da nije bilo zle namjere, nego nije bila dobra komunikacija i dogodilo se što se dogodilo. Meni je jako žao i neće se više ponoviti', kazao je Tomašević.