OBNOVA ATLETSKE STAZE

Tomašević: Kada će se prestati financirati malverzacije u Dinamu?

30.01.2018 u 12:08

Bionic
Reading

Hoće li kompostana biti u Brezovici? Kad će novi natječaj za novi rotor u Remetincu? Što gradonačelnik misli o činjenici da je tvrtka direktora Dinamova stadiona dobila posao kao podizvođač za rekonstrukciju atletske staze na istom? Bila su to neka od pitanja na aktualnom satu Skupštine grada Zagreba

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) osvrnuo se na objavu u medijima vezano za maksimirski stadion i sedam milijuna gradskog novca koje je gradska uprava u postupku javne nabave za obnovu atletske staze odlučila dodijeliti poduzeću Izgradnja Futura koje je za podugovaratelja uzelo tvrtku Maxmar grupu koja je u vlasništvu direktora maksimirskog stadiona Miljenka Sakomana.

'Je li to normalno i kada će se prestati gradskim novcem financirati razne malverzacije u Mamićevom Dinamu?', upitao je Tomašević gradonačelnika koji mu je odgovorio da se za malverzacije obrati institucijama.

'Ja tu nisam kompetentan, relevantan niti što mogu napraviti. Imate adrese i tjerajte pravdu. Istjerajte to na čistac', poručio mu je Bandić naložio nadležnom uredu da dodstavi pisano izvješće je li poštivana procedura i zakon vezano za obnovu atletske staze.

Tomašević je najavio da će to prijaviti nadležnim institucijama. 'No, ono što mi možemo kao skupština jest ne financirati klubove koji krše zakone', kazao je Tomašević.

HDZ-ovca Ivana Ćelića zanimalo je hoće li u Brezovici zaista biti kompostana i što će se u njoj odlagati. 'Hoće li biti biološka obrada otpada ili se planira i odlaganje otpadnih ulja i mulja iz uređaja otpadnih voda kao što su se u Brezovici pobojali', zanimalo je Ćelića, koji je rekao i kako je kvart nedavno bio oblijepljen i plakatima 'protiv spalionice'.

  • +7
Sjednica zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

'Legitimno i normalno je lijepiti. Ali kad ti ljudi budu znali deset posto ulica u Brezovici koje ja znam, više neće lijepiti', rekao je Bandić i dodao kako će se 6. veljače održati zbor građana na kojem će objasniti sve o kompostani.

Mateja Mišića (SDP) zanimalo kad će se raspisati ponovni natječaj za izgradnju rotora u Remetincu.

'Natječaj je raspisan u lipnju te je na njega stiglo šest ponuda, vrijednosti od 184,5 do 230,5 milijuna kuna. Odabrana je tvrtka Milana Penave koja je vama dobro poznata, a njihova ponuda od 224,8 milijuna nije bila najjeftinija', naveo je Mišić i upitao gradonačelnika hoće li sljedeći put odabrati najpovoljniju ili najpodobniju ponudu.

Zanimalo ga je i hoće li radovi na rotoru startati u travnju, kako je obećano.

'Bože, Bože, zašto me ostavi', zavapio je Bandić i dodao kako natječaj za rotor nije poništen i pitanje je hoće li se raspisivati novi.