sjednica skupštine

Tomašević: Bandić planira 50 amandmana na svoj GUP, pa to je farsa

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 06.02.2020 14:15
  • Objavljeno 06.02.2020 u 11:32
Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) u pauzi sjednice Skupštine Grada Zagreba komentirao je situaciju s GUP-om kao i činjenicu da zastuipnici još uvijek ne znaju koliko amandmana na GUP ima kao i o čemu se točno radi. Naime, uz 15-ak amandmana koje je najavio HDZ njih još 50-ak, neslužbeno se spominje, trebalo bi doći iz Bandićeva kluba zbog čega, smatra Tomašević, cijela točka dnevnog reda, dobiva oblik farse

'Amandmani su kompromisno rješenje kojima HDZ-u kupuje vrijeme za unutarstranačke izbore, a možda i da se odugovlači preko ministarstva. Vidjet ćemo kako će se i HNS ponašati u Ministarstvu. Za nas u oporbi ovaj GUP je nepopravljiv.

Smatramo da treba glasati protiv njega jer je poput švicarskog sira, pun je iznimaka svih ovih godina i to jednostavno nema smisla. GUP se čak nema pravo tako ni zvati. Trebamo novi GUP koji traži struka. Međutim, ako netko smatra da je ovakav GUP treba biti onda o njemu treba biti referendum', kazao je Tomašević.

Kako se pojavila informacija da ću uz najavljenih 15-ak amandmana HDZ-a i Bandićev klub podnijeti njih čak 50-tak Tomašević je kazao kako je čuo da se spominje čak 75 i da je sve to skupa neshvatljivo.

'Ne znam koliko će točno biti amandmana. Spominje se čak 75 amandmana. Neshvatljivo je da gradonačelnik koji vodi izradu sa svojim klubom na svoj GUP na samoj sjednici planira uložiti na taj dokument 50-ak amandmana. Pa zašto se to radi? Zato da stručna javnost ne može vidjeti na vrijeme.

Dokument: "Amandmani na GUP - Klub 365"

Da je uloženo u redovnoj proceduri onda bi se tri dana moglo analizirati za koga se i što prenamjenjuje. Cijela procedura postaje farsa. Ne mogu vjerovati da smo na sjednici Skupštine i mi još uvijek ne znamo koliko je amandmana i kakvi su', zaključio je Tomašević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!